SOCIAL 25 august 2022

Vâlcelenii covăsneni vor avea un teren de sport nou-nouț

de Diana Pantelimon | 611 vizualizări

A început construcția unui teren de sport de 840 de mp, în satul Vâlcele. Acesta se află chiar lângă centrul de tratament „Băile Vâlcele” și va fi multifuncțional, amenajat pentru practicarea mai multor sporturi. 

Deși termenul de execuție este de șase luni, viceprimarul Nicolaie Cucu speră ca terenul de sport să fie gata cât mai repede.

„Au început mai multe lucrări în comuna noastră, printre care și la construcția terenului de sport. Avem contractele de execuție semnate, iar lucrările sunt în derulare. Terenul de sport se face lângă baza de tratament „Băile Vâlcele” și va fi multifuncțional, pentru mini-fotbal, tenis, volei, baschet. Se lucrează, merge bine treaba, sperăm să fie gata cât mai repede”, a spus viceprimarul Nicolaie Cucu pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna.

Potrivit datelor furnizate de primărie, valoarea totală a proiectului de construcție a terenului de sport este de aproape 400 de mii de lei, din care aproape 277 de mii de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), cu ajutorul unui Grup de Acțiune Locală (GAL). Diferenţa va fi asigurată de către Primăria Vâlcele. Contractul de finanțare a fost semnat în toamna anului trecut.

Comuna Vâlcele din județul Covasna este formată din satele Araci (reședința), Ariușd, Hetea și Vâlcele. Potrivit recensământului din 2011 avea o populație totală de 4.475 de locuitori, majoritatea locuitorilor fiind rromi (48,54%), cu minorități de români (37,14%) și maghiari (9,61%).

Vâlcele este cunoscută și ca stațiune balneară. Cândva, se număra printre stațiunile cele mai vizitate din Transilvania, dar și din țară, pentru apa sa medicinală și pentru tratamentele diferitelor afecțiuni.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.