SOCIAL 21 ianuarie 2013

Vaccinuri anti-rabice cumpărate de Primării

de Székely Emőke | 573 vizualizări

Conducerea Spitalului Judeţean crede că e de datoria autorităţilor locale să scape de animalele fără stăpân.

Vaccinuri anti-rabice cumpărate de PrimăriiÎn ultima perioadă s-au înmulțit cazurile în care diferite persoane au fost atacate și mușcate de câini. Conducerea Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” este de părere că Primăriile ar trebui să contribuie cu bani pentru procurarea vaccinului antirabic.

Medicii atrag atenția asupra faptului că neprezentarea la spital în cazul mușcăturii poate reprezenta pericol de moarte întrucât rabia este o boală ce nu poate fi vindecată. Cu toate acestea, mulți oameni nu se duc la urgență atunci când sunt mușcați de câini sau alte animale.  În cazul celor care o fac, tratamentul este costisitor pentru unitatea sanitară, motiv pentru care directorul medical al Spitalului Județean, Antal Álmos, este de părere că administrațiile publice locale ar trebui să cumpere vaccinul antirabic pentru că este de datoria lor să scape de animalele fără stăpân.

„Anul trecut s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe 271 de persoane care au solicitat vaccinare după ce au fost mușcate sau zgâriate de animale. Trebuie știut faptul că tratamentul constă în 5 doze de vaccin, cu o valoare totală de 340 de lei, din care Casa de Asigurări de Sănătate decontează 200 de lei, așadar vorbim despre un efort financiar substanțial suportat de Spital. Anul trecut am cumpărat vaccinuri în valoare totală de 25.000 de euro, din care 15.000 de euro au fost pierderea noastră” – a declarat Antal Álmos.

Acesta a precizat că este vorba de o problemă a comunității, nu a Spitalului, așadar administrațiile locale ar trebui să fie cele care măcar să contribuie la plata acestor seruri medicale. „Ar fi bine ca primăriile pe raza cărora se petrec aceste evenimente neplăcute să plătească vaccinurile pe care le administrăm bolnavilor. Ce se va întâmpla atunci când Spitalul nu va mai avea bani cu care să cumpere aceste seruri? Este o problemă gravă despre care trebuie să vorbim și la care trebuie să găsim soluții” – afirmă directorul medical.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.