SOCIAL 9 februarie 2023

Trei tone de donații au plecat din județ spre Turcia

de David Leonard Bularca | 744 vizualizări

Trei tone de alimente neperisabile și pături au plecat în această dimineață din județ spre Turcia, după ce pe parcursul zilei de miercuri managera Teatrului „Andrei Mureșanu” (TAM), Anna Maria Popa, a anunțat, pe Facebook, că se strâng alimente neperisabile și pături pentru a veni în sprijinul oamenilor din Turcia, aflați în nevoie după cutremurele care au distrus țara și au ucis mii de oameni. Organizator al acestei acțiuni a fost și preotul din Vâlcele, Vasile Antonie Tămaș. 

Miercuri seara, în jurul orei 17:00, erau strânse aproximativ trei tone de alimente neperisabile și pături la Vâlcele și la Sfântu Gheorghe. Donațiile s-au strâns în urma unui apel lansat pe Facebook.

„Oare chiar e februarie luna iubirii și dacă da, ce iubire e mai mare decât iubirea de oameni?

Urmăresc cu sufletul frânt ce se întâmplă în Turcia și e clar că în cazuri de urgență civilii pot reacționa cel mai prompt, deoarece nu au de așteptat după aprobări și autorizații.

Astfel, eu personal și colegii mei din Teatrul Andrei Mureșanu, împreună cu Vasile Antonie Tămaş, cel mai activ om când e vorba de a ajuta semenii, am hotărât să colectăm foarte rapid alimente și pături și mâine dimineață să pornim cu 3 dube spre Turcia, a anunțat miercuri Anna Maria Popa pe Facebook. 

Transportul se va opri și pe traseu. Așadar, cei care nu au reușit să doneze până acum și vor să o facă mai au o șansă.

„Alimentele neperisabile pot fi aduse la Teatrul Andrei Mureșanu pe toată durata zilei de azi, urmând duba să pornească mâine dimineață pe traseul Vâlcele, Brașov, Ploiești, București, Constanța.

Dacă cineva vrea să doneze pe traseu, ne oprim cu drag.

Ne-am mai mobilizat și alte dăți în mod exemplar, haideți să o facem și acum”, a mai scris Anna Maria Popa. 

Preotul Vasile Antonie Tămaș a spus, pentru redacția noastră, că vor urma și alte transporturi cu ajutoare către Turcia.

„Facem deja un prim transport. Este o situație disperată și vreau astăzi să mobilizez, în cele 10 ore rămase din zi, cât mai multă lume. Plecăm mâine dimineață cu tot ce adunăm azi. Duceți la teatrul TAM tot ce vă lasă inima. Vom mai face astfel de transporturi pe măsură ce se strâng donații”, a spus, miercuri, pentru redacția noastră, preotul. 

Sursa foto: Vasile Antonie Tămaș/Facebook

A contribuit și Diana Pantelimon

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.