SOCIAL 6 noiembrie 2017

Tot mai mulţi rromi vor să lucreze

de Covasna Media | 736 vizualizări

Minibursa organizată la centrul de formare al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) de pe strada Garoafelor, poate fi considerată „un bun început” după părerea directorului instituției, Kelemen Tibor.

Grupul țintă l-a constituit comunitatea de rromi din Sfântu Gheorghe, din care 106 de persoane din evidența AJOFM au fost invitate la întâlnirea cu angajatorii. Au acceptat invitația organizatorilor reprezentanții a trei firme din cele opt, care au nevoie de forță de muncă necalificată în număr mare: fabricile de pantaloni L-RO și RGT, respectiv grupul Valkes.

Cele 69 de persoane care s-au prezentat au avut parte de un instructaj scurt, au fost învățate cum se scrie un CV, iar cu sprijinul şi îndrumarea angajaților AJOFM au putut experimenta un interviu de angajare. Simulând ipostaza de angajatori, reprezentanţii Agenţiei le-au explicat punctele de vedere și așteptările pe care le au angajatorii.

Instructajul s-a dovedit folositor, iar reprezentanții firmelor s-au declarat foarte mulțumiţi de purtarea rromilor și de climatul ce a caracterizat întreaga bursă. Rezultatul zilei: au fost chemați pentru o perioadă de testare 31 dintre ei, excluși fiind - spre marea lor nemulțumire – neştiutorii de carte.

Tünde Bodor

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.