SOCIAL 7 iulie 2023

Testarea gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV ajunge în Baraolt

de David Leonard Bularca | 659 vizualizări

Caravana de testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV ajunge vineri, 7 iulie, și la Baraolt. Femeile cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani sunt așteptate în curtea spitalului orășenesc, între orele 15:00-18:00, pentru a se testa. Procedura durează cinci minute și salvează vieți, transmit organizatorii. 

„Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în data de 7 iulie 2023, în intervalul orar 15:00-18:00, în localitatea Baraolt, judeţul Covasna, în curtea Spitalului Orăşenesc Baraolt. Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției noastre.

Femeile cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani sunt așteptate să se testeze.

„Așadar, invităm toate femeile sănătoase, asigurate sau neasigurate, cu vârsta între 24 și 64 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, program dedicat promovării prevenirii și depistării precoce a cancerului de col uterin.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social și psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanțate în cadrul proiectului”, se arată în comunicatul de presă.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, Regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, mai transmit organizatorii.

Sursa foto: comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.