SOCIAL 8 februarie 2018

Tarifele la apă şi canalizare, majorate în mai multe localităţi din judeţ

de Covasna Media | 698 vizualizări

Tarifele la apa potabilă şi canalizare vor creşte începând din această lună în mai multe localităţi din judeţul Covasna, pe fondul majorării salariilor şi a preţului energiei electrice, a anunţat miercuri, operatorul regional Gospodăria Comunală SA Sfântu Gheorghe.

Potrivit reprezentanţilor societăţii, tarifele au fost aprobate anul trecut de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) şi intră în vigoare din această lună.

„În luna august 2017 am depus documentaţia la ANRSC pentru aprobarea noilor tarife la apă şi la canalizare, autoritatea de reglementare a avizat noile tarife în luna octombrie 2017, iar după aceea (...) s-au aprobat noile tarife şi de către adunarea generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ADI AQUACOV (...) Modificarea tarifelor se justifică prin creşterea costurilor în decursul celor doi ani şi jumătate de la ultima ajustare de tarife, în special creşterea costurilor cu personalul cauzată de creşterile succesive ale salariului minim pe economie şi prin creşterile continue a costurilor cu energia“, se arată în anunţ.

Astfel, preţul unui metru cub de apă potabilă este de 3,27 lei fără TVA, adică 3,56 lei cu TVA, faţă de 3,24 lei preţul anterior, iar la canalizare, de 2,53 lei fără TVA şi 3,01 lei cu TVA, faţă de 2,92 lei preţul anterior.

Conducerea Gospodăriei Comunale a mai precizat că, deşi au fost majorate, tarifele practicate sunt printre cele mai mici din ţară.

„În propunerea înaintată către autoritatea de reglementare s-a ţinut cont de gradul de suportabilitate, prin urmare în continuarea oferim servicii de apă potabilă şi canalizare la cele mai mici tarife la nivel naţional, iar în regiunea noastră suntem operatorul cu cele mai accesibile preţuri (...) Cu noile tarife, un metru cub de apă potabilă şi un metru cub de canalizare va costa 6,57 lei, faţă de un tarif cumulat de 7,35 lei la Târgu Mureş, 7,11 lei la Braşov şi 6,70 lei la Miercurea Ciuc“, menţionează operatorul regional.

Un număr de 11 localităţi din judeţul Covasna beneficiază de serviciile Gospodăriei Comunale SA, respectiv municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, oraşele Covasna şi Întorsura Buzăului şi comunele Ghidfalău, Catalina, Bodoc, Ozun, Sânzieni, Barcani şi Ilieni, în care trăiesc în total peste 100.000 de locuitori.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.