Tarife majorate pentru serviciile oferite de administratorul Cimitirului Comun din Sfântu Gheorghe
Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au aprobat majorarea tarifelor pentru serviciile oferite de administratorul Cimitirul comun din municipiu şi caută soluţii pentru extinderea suprafeţei acestuia.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sfântu Gheorghe, capacitatea Cimitirului comun se apropie de limita maximă, iar în prezent se lucrează la elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal în vederea extinderii acestuia.
„Deoarece capacitatea cimitirului se apropie de limita maximă, TEGA S.A., societatea care administrează Cimitirul Comun, încearcă să identifice noi locuri de veci pe care să le dea în folosinţă. În acest sens au fost identificate peste 100 de locuri care vor fi analizate în următoarea perioadă, pentru că sunt situaţii în care unele persoane au concesionat locul de veci în urmă cu foarte mulţi ani, însă nu l-au folosit niciodată. În aceste cazuri, TEGA va încerca sa contacteze din nou ultimii proprietari cunoscuţi şi va pune spre valorificare doar acele locuri la care identificarea beneficiarilor nu s-a realizat cu succes (...) Municipalitatea lucrează, de asemenea, la extinderea cimitirului şi se află în faza de elaborare un Plan Urbanistic Zonal“, se arată într-un comunicat de presă postat marţi pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.
Potrivit sursei citate, autorităţile locale au aprobat majorarea tarifelor pentru serviciile oferite de administratorul Cimitirului Comun, astfel costul pentru săparea unei gropi de mormânt a crescut de la 400 lei la 500 lei, preţul pentru concesionarea locurilor de veci pe o perioadă de 10 ani a crescut de la 150 de lei la 188 de lei, pentru 20 de ani de la 250 de lei la 313 lei, iar pentru 30 de ani de la 300 de lei la 375 de lei.
Din iunie 2017, societatea locală de salubrizare TEGA S.A. administrează Cimitirului Comun din Sfântu Gheorghe, compania asigurând nu numai servicii funerare, ci şi lucrări de întreţinere şi curăţenie.
Invocând lipsa locurilor de veci, conducerea Primăriei a făcut de-a lungul timpului numeroase demersuri pentru ca poligonul militar din Sfântu Gheorghe, aflat în proprietatea statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale, să fie transferat în proprietatea municipalităţii, iar o parte din cele 70 de hectare. neutilizate de ani de zile, să fie folosite pentru extinderea Cimitirului comun.