SOCIAL 21 octombrie 2012

Sute de copii au militat pentru sănătate

de Székely Emőke | 553 vizualizări

Bicicletele, trotinetele și rolele au făcut legea vineri în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe. Sute de copii și elevi de toate vârstele au participat la acțiunea „Minte sănătoasă în corp sănătos” organizată cu ocazia Săptămânii Educației Globale.

Organizatorii, cadrele didactice Cătălina Voicu și Roxana Naum, au avut ca scop îndemnarea cetățenilor orașului la mișcare, aceasta furnizând importante beneficii pentru sănătatea fizică, mentală şi socială și pentru un mediu înconjurător nepoluat.

„Pot spune că evenimentul a fost un real succes, mai ales pentru că elevii au fost încântați și spuneau că își mai doresc astfel de activități. Aceasta a fost cea mai mare satisfacție pentru mine. O surpriză plăcută a fost faptul că la eveniment au venit și 10 copii de la Școala Specială de la Olteni, care de asemenea s-au simțit foarte bine. Cred că evenimentul nostru a fost o ocazie bună și pentru părinți pentru a se întâlni și a socializa” – ne-a declarat Cătălina Voicu.

Cei mai bucuroși au fost actorii principali, copiii. Fie că mergeau bine pe bicicletă sau abia stăteau pe role, fie că aveau 8 sau 15 ani, cu toții s-au bucurat de vremea frumoasă și de oportunitatea de a pedala împreună. „Am venit pentru că îmi place foarte mult să mă dau pe role. De obicei ies în fața blocului, dar acum e mai bine pentru că suntem mulți și putem vedea ce știu alți copii” – ne-a spus Alex, elev în clasa a cincea.

Camelia este mama a doi copii, o fetiță de 5 ani și un băiețel de 10. „Mă bucură această inițiativă pentru că astfel copiii ies de bună voie de la calculator, se mișcă și leagă prietenii. Cred că prin asemenea evenimente îi putem conștientiza asupra importanței mișcării” – ne-a declarat ea.

La buna desfășurare a evenimentului au contribuit și autoritățile – Primăria Sfântu Gheorghe, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Poliția și Jandarmeria au vegheat ca totul să se desfășoare în cele mai bune condiții și fără incidente.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.