SOCIAL 17 decembrie 2012

Spitalul Județean va avea serviciu de gardă la neonatologie

de Székely Emőke | 679 vizualizări

Spitalul Județean va avea serviciu de gardă la neonatologieSpitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe va avea în curând serviciu de gardă la secția de neonatologie, devenind astfel singurul spital care oferă acest serviciu în județ.

Consiliul Județean Covasna a aprobat în cadrul ședinței ordinare de ieri proiectul de hotărâre cu privire la reînființarea gărzii și implicit a serviciului de terapie intensivă la această secție.

„După un an de zile putem din noui înființa această secție de gardă la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe. Anul trecut medicii au plecat în masă, dar acum avem personalul necesar pentru a putea acoperi serviciul de gardă. Consider că terapia intensivă la secția de nou născuți este extrem de importantă, am avut cazuri în care femeile au născut, după care copiii au fost duși la Brașov. Dacă vom avea serviciu de gardă și terapie intensivă la noi, cazurile similare vor putea fi tratate aici” – ne-a declarat managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

Până când aceste servicii se vor concretiza, mai sunt câțiva pași de făcut, iar managerul instituției sanitare ne-a spus că garda la neonatologie va intra în funcțiune în luna februarie.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.