SOCIAL 15 iunie 2012

Spitalul Judeţean rămâne fără medici la Oncologie și Diabetologie

de Monica Vrânceanu | 536 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență (SJU) “Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe va rămâne de la începutul lunii iulie fără medici pe secțiile de Oncologie și Diabetologie.

Managerul Spitalului, Nagy András Robert, și directorul medical dr. Antal Álmos au anunțat că Spitalul are o criză reală de medici, care se va adânci de luna viitoare, când va rămâne fără personal complet la Oncologie și Diabetologie.

Astfel, medicul permanent de la Oncologie și-a anunțat plecarea la o clinică privată din Brașov, orașul său de rezidență, astfel că la SJU Sfântu-Gheorghe va lucra cu program fracționat, de jumătate de normă. La Diabetologie, unul dintre medici se află în concediul de creșere a copilului, în vreme ce un altul preferă să lucreze mai mult la cabinetul său privat – cu contract cu Casa de Asigurări (CAS), deci fără a afecta pacienții din punct de vedere financiar, urmând să vină și în Spital câteva ore pe săptămână.

”Este o situație foarte grea, deoarece nu vom mai avea o continuitate normală a celor două secții; aceste schimbări vor afecta oarecum pacienții de la Oncologie inclusiv prin prisma medicamentelor eliberate prin Programul Național, deoarece aici e nevoie de semnătura medicului specialist. Sperăm să rezolvăm cumva întreaga problemă, dar este foarte greu, vorbind de bolnavi care au nevoie permanentă de servicii medicale. Avem nevoie de oameni stabili, care să se ocupe de aceste specializări”, a arătat Antal Álmos, subliniind că se speră la menținerea tratamentelor de chimioterapie la SJU, astfel încât bolnavii de cancer să nu trebuiască să facă drumuri la Brașov.

Conducerea SJU Sfântu-Gheorghe a mai arătat că s-a încercat atragerea de medici, dar fără succes, absolvenții de Medicină îndreptându-se spre alte specializări; din cele relatate de cei de la SJU, anul trecut la Universitatea din Târgu Mureș doar patru absolvenți de medicină au ales să se îndrepte spre specializarea Oncologie.

În județul Covasna există în prezent 6.000 de bolnavi de diabet și alți 4.566 bolnavi de cancer, 4.000 dintre aceștia din urmă fiind sub tratament permanent.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.