SOCIAL 28 mai 2020

Spitalul Judeţean Covasna: O parte dintre cabinetele Policlinicii nu mai au locuri pentru programări

de Agerpres | 2507 vizualizări

O parte dintre cabinetele Policlinicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, care îşi vor relua activitatea la începutul lunii viitoare, nu mai fac, deocamdată, programări, toate locurile pentru consultaţii fiind rezervate în doar câteva zile, a declarat conducerea instituţiei.

Potrivit managerului spitalului, Andras Nagy Robert, printre cele mai solicitate au fost cabinetele de Neurologie, Interne şi Cardiologie.

„Sunt solicitaţi, sunt cabinete sau medici la care nu mai e loc pentru programare. Spre exemplu, la Neurologie, la Interne, la Cardiologie, mai toate specializările, dacă e să generalizez (...) Deocamdată programările s-au făcut pentru o lună de zile“, a declarat, pentru AGERPRES, Andras Nagy Robert.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas a precizat că mare parte din rezervări au fost alocate pacienţilor care nu au mai beneficiat de investigaţii medicale de aproape două luni.

„Am început să reprogramăm pacienţii care au rămas neinvestigaţi, nevăzuţi de medic care s-au programat pentru sfârşitul lunii martie şi pentru luna aprilie“, a declarat acesta.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat, săptămâna trecută, că intenţionează să reia, începând cu data de 2 iunie, activitatea mai multor cabinete din cadrul Policlinicii, iar luni, 25 mai, a deschis secţiunea de programări on-line pe site-ul instituţiei.

Cabinetele care îşi vor relua activitatea sunt Obstetrică-Ginecologie, Reumatologie, Medicină Internă, Hematologie, Gastroenterologie, Nefrologie, Urologie, Oncologie, Pediatrie, Diabetologie, Endocrinologie, Neurologie, Cardiologie, Psihiatrie Pediatrică, Neurologie Pediatrică şi Psihiatrie Adulţi, iar o parte dintre consultaţii se vor face online, prin telemedicină.

Pacienţii care vor veni la spital pentru consultaţii vor trece în prealabil printr-un triaj epidemiologic.

Conducerea spitalului a anunţat, totodată, că de luna viitoare va relua investigaţiile medicale paraclinice, respectiv activitatea laboratorului de imagistică medicală, deocamdată doar pentru rezonanţă magnetică şi CT.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.