SOCIAL 7 aprilie 2011

Spitalul Județean are un nou Comitet director

de Monica Vrânceanu | 724 vizualizări
Spitalul Județean de Urgență (SJU) Sfântu Gheorghe și-a definitivat echipa managerială, iar managerul Andras Nagy Robert a prezentat noul Comitet director chiar ieri, de Ziua Mondială a Sănătății. Managerul Andras Nagy Robert l-a menținut pe directorul financiar-contabil din vechea conducere a Spitalului, Fulop Arpad, în vreme ce fostul director medical Albert Istvan a fost înlocuit cu Antal Almos, iar locul fostului

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Sfântu Gheorghe și-a definitivat echipa managerială, iar managerul Andras Nagy Robert a prezentat noul Comitet director chiar ieri, de Ziua Mondială a Sănătății.

Managerul Andras Nagy Robert l-a menținut pe directorul financiar-contabil din vechea conducere a Spitalului, Fulop Arpad, în vreme ce fostul director medical Albert Istvan a fost înlocuit cu Antal Almos, iar locul fostului director de îngrijiri, Virginica Furtună, a fost ocupat de Ștefan Joos.

”Vrem să creăm un spital axat pe necesitățile pacienților, dorind să aducem o schimbare de mentalitate inclusiv în rândul personalului sanitar, vizând astfel stilul de muncă”, a subliniat Andras Nagy Robert.

Managerul SJU Sfântu Gheorghe a explicat că ultimele luni, de la preluarea conducerii Spitalului, au fost definitorii pentru viitorul acestuia, în elaborarea strategiilor implicându-se atât Consiliul Județean (CJ) în calitate de finanțator, cât și Consiliul de Administrație (CA), condus de consilierul ministrului Sănătății, Vass Levente. Acesta din urmă a declarat, la rândul său, că ultimele luni de colaborare cu conducerea SJU au fost unele foarte fructuoase, iar noul Comitet director se va axa pe scăderea asimetriei informaționale astfel încât Spitalul să fie cât mai transparent, singurul lucru urmărit fiind cel al schimbărilor în sens pozitiv pentru pacienți.

 

Vor să recâștige respectul și încrederea pacienților

Noul director medical al SJU, Antal Almos, a declarat că noua echipă managerială și-a propus schimbarea percepției pe care populația o are vizavi de Spital, astfel dorindu-se în primul rând recâștigarea respectului pentru medici, aceasta fiind cheia unei mai bune situații pe viitor, în contextul în care tot mai mulți medici aleg să părăsească sistemul de sănătate. Potrivit lui Antal Almos, medicii covăsneni aleg să plece fie în Canada, Franța sau Anglia dacă sunt etnici români, fie în Ungaria dacă sunt etnici maghiari, nu puțini fiind cei care aleg sectorul privat.

”Căutăm permanent soluții pentru a atrage medicii în Sfântu Gheorghe, deoarece trebuie să avem ce să le oferim ca să vină aici. Sănătatea are nevoie de medici, iar noi ca Spital va trebui să facem totul ca oamenii să respecte din nou această profesie și apoi să aibă încredere în cei care o practică”, a punctat directorul medical al SJU.

Noua conducere a SJU a anunțat că aici vor ajunge în curând trei medici noi - un pneumofiziolog, un urolog și un medic anestezist, astfel începând lucrurile să se schimbe în bine pentru cel mai mare spital al județului.

Președintele CJ Covasna, Tamas Sandor și primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, au declarat la rândul lor că cele două autorități vor continua sprijinirea Spitalului, inclusiv prin lobby politic. În acest context, Tamas Sandor a arătat că Spitalul a primit deja bani pentru continuarea reabilitărilor, vorbind în acest sens despre o primă sumă substanțială de 5,3 milioane de lei, completată apoi cu câte 800.000 de lei nu doar pentru SJU Sfântu Gheorghe ci și pentru spitalele din Târgu Secuiesc, Covasna și Baraolt. În 2011, fondurile care au fost aprobate deja pentru a veni către SJU sunt de 7 milioane de lei de la Ministerul Sănătății, un milion de lei de la CJ Covasna și 100.000 de lei din partea Primăriei Sfântu Gheorghe.

Primarul Antal Arpad a declarat că municipalitatea este decisă să contribuie la salariile medicilor de la SJU, astfel încât aceștia să nu fie determinați de lipsa banilor să plece din oraș.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.