SOCIAL 29 noiembrie 2011

Spitalul Judeţean are tomograf nou

de Székely Emőke | 802 vizualizări

Computerul tomograf a costat 1,3 milioane lei şi a fost achiziţionat din bani de la Ministerul Sănătăţii.

Un computer tomograf nou a fost primit de către Spitalul Judeţean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu  Gheorghe. Este vorba de un aparat nou, mult mai performant decât cel vechi. Computerul tomograf a fost achiziţionat din bani de la Ministerul Sănătăţii, prin Programul Naţional de Oncologie, şi a costat 1,3 milioane lei. Acesta va fi amplasat aproape de secţia de urgenţă, pentru a putea fi folosit şi în cazul traumelor de craniu, întâlnite des la cazurile de urgenţă. Scopul achiziţionării acestui aparat a fost prevenţia şi depistarea precoce a cancerului, dar va putea fi folosit în mai multe domenii ale medicinii.

Computerul tomograf nu este singurul aparat nou de la spital. Din fonduri guvernamentale a fost cumpărat un analizator biochimic, un ecograf pediatric şi un alt aparat care digitalizează rezultatele controalelor pneumologice.

Două servicii noi

De asemenea spitalul vine în întâmpinarea pacienţilor cu două servicii noi. Investigarea hipoacuziei la nou-născuţi are drept obiectiv depistarea hipoacuziei la naştere printr-o serie de teste audiologice specifice. Efectuarea testelor preliminare încă din maternitate permite obţinerea unor informaţii certe despre nivelul auzului nou-născutului şi luarea unor măsuri imediate de tratament al deficienţei auditive. Acest serviciu este o premieră pentru judeţul Covasna, întrucât testarea auzului pentru hipoacuzie se putea face nou-născuţilor doar la institutul de Fono-Audiologie din Bucureşti sau în una din maternităţile incluse în programul de screening al auzului, adică în Bucureşti sau Timişoara.

Începând cu data de 1 noiembrie, în incinta policlinicii şi-a reînceput activitatea în cadrul Cabinetului de recuperare medicală, Sala de gimnastică medicală, kinetoterapia. Între orele 8-17, ambulatorul de kinetoterapie primeşte pacienţi cu afecţiuni ortopedice pre- şi postoperatorii, neurologice, cu deficienţe ale coloanei vertebrale, reumatismale.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
eu, 30 noiembrie 2011
Degeaba sunt aparate daca sunt medici fara suflet care nici nu se uita la tine daca nu le bagi ceva in buzunar. RUSINE
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.