SOCIAL 4 aprilie 2011

Spitalul din Baraolt ar putea fi susţinut de mai multe autorităţi locale

de Monica Vrânceanu | 539 vizualizări

Spitalul orăşenesc din Baraolt ar putea primi finanţare inclusiv din partea localităţilor vecine pe care le deserveşte, Primăria Baraolt întocmind un proiect în acest sens.

Primarul Nagy Istvan a declarat că a întocmit documentaţia care prevede susţinerea Spitalului de către Consiliul local Baraolt şi consiliile locale din Belin, Aita Mare, Băţanii Mari, Brăduţ şi Vârghiş, astfel încât unitatea spitalicească să poată funcţiona în condiţii normale.  Documentaţia referitoare la finanţarea Spitalului de către mai multe entităţi ale administraţiei locale prevede faptul că oraşul Baraolt va finanţa lunar unitatea cu 15.000 de lei, iar celelalte cinci comune vor contribui, la rândul lor, cu o susţinere financiară lunară de 15.000 de lei în total.

Nagy Istvan a arătat că Spitalul nu poate fi susţinut în totalitate de către oraşul Baraolt, deoarece nu există fonduri destule în acest sens.

“Trebuiesc anumite prevederi legislative care să clarifice unele aspecte ale acestei descentralizări care nu-mi este foarte clară. O zonă atât de închisă precum Baraoltul chiar are nevoie de un spital, oamenii de aici nu pot fi puşi pe drumuri, dar trebuie înţeles şi faptul că nu putem susţine din bani atât de puţini acest spital”, a explicat Nagy Istvan.

Primarul a arătat că, la preluarea de către administraţia locală, în urmă cu câteva luni, Spitalul avea o datorie de 700.000 de lei, iar în timp datoria a fost limitată la 150.000 de lei, semn că autorităţile locale sunt capabile să gestioneze pozitiv fondurile unui spital. Spitalul din Baraolt are 74 de paturi, peste 90 de posturi ocupate, dispune de cinci secţii şi are inclusiv ambulatoriu de specialitate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.