Speranţe pentru Vâlcele: Clădirea Spitalului e în stare bună ca rezistenţă
Potrivit prefectului, clădirea ar putea fi refăcută, dar este nevoie de fonduri de care Ministerul nu dispune.
Prefectura Covasna a finalizat raportul cu privire la situația clădirii Spitalului de la Vâlcele, documentul fiind transmis către Ministerul Sănătății și Asociația Distroficilor din România (ADR).
Prefectul Codrin Munteanu a declarat că expertizele realizate la clădirea Spitalului din Vâlcele, inclusiv una a Inspectoratului de Stat în Construcții, arată faptul că în prezent clădirea se află în stare foarte bună din punct de vedere al rezistenței, chiar dacă de la mutarea bolnavilor la Întorsura Buzăului interiorul acesteia a fost devalizat.
Potrivit prefectului, clădirea ar putea fi refăcută, dar pentru asta este nevoie de fonduri de care Ministerul nu dispune, prin urmare se dorește realizarea unor proiecte cu instituții norvegiene, în vederea refacerii acesteia.
„Distroficilor le era mai bine la Vâlcele, asta este clar, nu întâmplător a fost aleasă această locație în primă fază. Soluții pentru refacere există, dar e nevoie de timp și bani, de trecerea clădirii în administrarea Consiliului Local Vâlcele și elaborarea unor proiecte clare. Toată lumea a înțeles că distroficii nu au ce căuta la Întorsura Buzăului, trebuie căutate soluții pentru remedierea situației, pentru că nu oamenii se aduc pentru o construcție ci o construcție se face pentru oameni, ori în momentul acesta este clar că distroficii sunt ținuți ca ostatici la Întorsura, pentru banii care se primesc pentru ei de la Casa de Asigurări. Eu sunt convins că se pot găsi soluții, inclusiv pentru buna funcționare a Spitalului de la Întorsura”, a explicat prefectul Munteanu, subliniind că locația de la Vâlcele permite extinderea și modernizarea clădirii.
În ceea ce privește interiorul clădirii de la Vâlcele, Munteanu a arătat că de acolo nu au dispărut doar caloriferele și ușile sobelor de terracotă, ci inclusiv cuprul din cabluri, semn că nu a fost vorba despre furturi la întâmplare, realizate de amatori.
(monicavajna.wordpress.com)