SOCIAL 25 aprilie 2013

Spectacol caritabil la Catedrala Ortodoxă

de Monica Vrânceanu | 710 vizualizări

Piesa “Prințul Fericit” strânge bani de Paște pentru familiile nevoiașe

Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe prezintă în această seară spectacolul de teatru religios Prințul Fericit, de Oscar Wilde. Spectacolul este realizat cu 35 de elevi ai Colegiului Național Mihai Viteazul, ai Grupului Școlar Constantin Brâncuși, Liceului de Artă Plugor Sandor și ai școlilor gimnaziale Váradi József și Ady Endre. Regia și muzica spectacolului aparțin preotului Cristian-Anthonio Pintrijel.

Spectacolul va începe la ora 18.15, imediat după Sfântul Maslu de obște, iar cei care vor dori să-l vizioneze vor avea intrarea liberă.

Preotul Catedralei, Cristian Groza, a declarat că spectacolul face parte dintr-o serie de acțiuni artistice și religioase pe care cei de la Catedrală le organizează de fiecare sărbătoare mare – mai ales de Paști și Crăciun, în scopul de a strânge donații din care să achiziționeze pachete cu alimente pentru familiile sărmane aflate în evidența parohiilor ortodoxe din oraș.

Potrivit preotului Cristian Groza, în prezent există 15 familii pe care Catedrala le ajută constant, dar numărul acestora a fost mai mare. Catedrala a renunțat însă la a-i mai ajuta pe cei care nu veneau la biserică și nu se aflau în nicio relație cu preoții, cu excepția momentelor în care știau că au ceva de câștigat.

“Ne dorim ca aceia pe care-i ajutăm să fie apropiați de Biserică. În ceea ce privește pachetele, dorim ca acestea să fie consistente, astfel încât oamenii să aibă un Paște decent, fără mari lipsuri pentru copii. În această idee, cei care vor veni la piesa de teatru vor putea face donații pentru aceste familii, iar donații în acest sens vom organiza și duminică, zi în care Corul Catedralei va cânta special în acest sens, după Liturghie”, a mai spus preotul, arătând că la piesa de teatru vor fi amplasate în jur de 120 de scaune pentru spectatori.

Catedrala Ortodoxă are cheltuieli anuale de 10.000 de lei cu ajutoarele sociale. Jumătate din  sumă e cheltuită pe ajutoarele acordate de Paște și Crăciun, iar restul sumei de-a lungul anului, pentru diversele cazuri sociale care apar.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.