SOCIAL 12 noiembrie 2013

Sindicatul Sanitas cere respectarea drepturilor angajaţilor Hotelului Montana din Covasna

de Agerpres | 592 vizualizări

Sindicatul Sanitas cere conducerii Hotelului Montana din staţiunea Covasna să respecte drepturile angajaţilor şi să le garanteze locurile de muncă în extrasezon, avertizând că în caz contrar va organiza acţiuni de protest.

Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a afirmat, marţi, că societatea care administrează hotelul Montana încearcă să impună salariaţilor condiţii „revoltătoare”, mai exact să accepte ca în extrasezon, în intervalul ianuarie – aprilie 2014, să renunţe la contractele de muncă pe perioadă nedeterminată, să semneze contracte de muncă pe perioadă determinată, iar apoi să intre în şomaj. Potrivit liderului sindical, şi puţinilor angajaţi menţinuţi pe posturi li se cere să accepte în această perioadă salarii situate între 50-75% din salariul de încadrare.

Neagovici a declarat că în urma consultărilor avute cu angajaţii hotelului pe care îi reprezintă sindical a fost împuternicit să solicite conducerii societăţii ca până în data de 18 noiembrie a.c să vină la Covasna pentru a semna un acord prin care să le garanteze locurile de muncă şi să le asigure o indemnizaţie de 75% tuturor salariaţilor în intervalul în care, din motive neimputabile lor, activitatea hotelului va fi oprită.

„Am convenit ca în situaţia în care societatea nu va da curs solicitării noastre să protestăm în toate formele legale, inclusiv să pichetăm complexul hotelier. (...) Este inadmisibil ca această conducere a societăţii să-şi bată joc permanent de salariaţii săi şi să-şi rotunjească conturile din bani publici, o dată de la Ministerul Muncii pentru turiştii care vin cu bilete subvenţionate prin casele de pensii, şi apoi din şomaj, adică să vină cu propuneri ca salariaţii să trăiască în perioada iernii tot din bani publici”, a spus Vasile Neagovici.

El a menţionat că Hotelul Montana face parte din portofoliul Confederaţiei Sindicale „Frăţia”, dar este administrat de o firmă timişoreană care în anul 2011 a preluat activele sub contract de management pentru o perioadă de nouă ani.

„E penibil şi ruşinos ce se întâmplă la Hotelul Montana, pentru că practic, din cauza firmei intermediare, sindicatul a ajuns să se lupte pentru drepturile sindicaliştilor într-o societate aflată în patrimoniul sindicatelor”, a conchis Neagovici.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.