SOCIAL 31 martie 2021

Sfântu Gheorghe vrea să inițieze un program de verificare a posturii și mobilității elevilor din clasele primare

de Iulia Drăghici - Taraș | 782 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe va iniția un program care vizează observarea posturii și coordonarea mișcării la elevii din clasele primare. Se va apela la ajutorul a peste 20 de specialiști în fizioterapie, iar cu acordul părinților, aceștia vor monitoriza mișcările și posturile copiilor la orele de sport. Apoi, pe baza analizei, acolo unde este cazul și e nevoie de intervenție specializată, vor face sugestii părinților. Acțiunea se va numi „Programul Csíki Sándor”, după numele profesorului de educație fizică câștigător al Premiului Pro Urbe și se adresează unui număr de peste 3.000 de elevi din cele peste 140 de clase primare din reședința de județ. 

Este un program foarte îndrăgit de noi și sperăm că va fi îndrăgit și de către părinți. Noi am denumit acest program „Programul Csíki Sándor”. Domnul profesor a fost un caracter și pedagog extraordinar de bun. S-a ocupat de copii cu probleme de postură. Este un program de prevenție. În oraș sunt 3003 elevi în clasele primare, 144 clase. În jur de 20, 25 de specialiști vor veni în acest program, în sprijinul nostru, și vor intra la orele de educație fizică și, cu acordul părinților, (...) vor face niște analize, teste de mișcare, unde vor observa postura copilului și coordonarea mișcărilor. Părinții vor primi o analiză. Dacă e nevoie, mai departe vor putea merge la specialiști. Știm că în această perioadă copiii stau foarte mult acasă, au probleme de coordonare a mișcărilor, de mișcare și venim în ajutorul părinților cu o examinare”, a spus într-o prezentare a proiectelor primăriei Sfântu Gheorghe, pe parte de educație și sănătate, consilierul local Kondor Ágota. 

Aceasta a subliniat că înainte de a începe programul, părinții vor primi acasă formulare, prin care să își exprime acordul cu privire la participarea copiilor.  

Pe lângă acest program, în planurile autorităților sunt să se organizeze și alte activități și campanii pentru promovarea unui stil de viață sănătos, dar şi programe sociale, cum ar fi sprijin pentru accesibilizarea persoanelor cu dizabilități, respectiv programele de screening și prevenţie. 

Ideea acestui proiect a fost expusă într-o conferință de presă, a doua dintr-o serie de opt, prin care s-a dorit prezentarea principalelor direcții de investiții în bugetul din 2021, demers numit generic „Orașul nostru, responsabilitatea noastră”. Pentru proiecte care țin de educație, asistență socială și sănătate, conform declarațiilor edililor, se va aloca o sumă de aproximativ 5 milioane de lei. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.