SOCIAL 13 aprilie 2011

Sentințe definitive și irevocabile pentru salariile a 150 de sanitari din județ

de Monica Vrânceanu | 726 vizualizări

În jur de 150 de angajați din mediul sanitar al județul Covasna au obținut în instanță sentințe definitive și irevocabile în procesele referitoare la reducerea cu 25% a salariilor din sistem.

Președintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că cei care au obținut sentințele sunt angajați ai Spitalului orășenesc Covasna și ai Spitalului Dr. Radu Horia din Vâlcele, sentința fiind dată de Tribunalul Covasna și constituind o premieră, după ce sute de bugetari din județ și mii din țară, din mai multe sectoare, au contestat respectivele tăieri de salarii.

"Cred că e o premieră naţională, fiind vorba de primele sentinţe definitive şi irevocabile. Pentru că este vorba despre sentințe definitive și irevocabile, acestea vor trebui puse în aplicare și vom face în acest sens notificări către unitățile spitalicești în cauză. Vor trebui să fie bani pentru plata acestor sume, chiar dacă unii vor încerca, probabil, să amâne acest lucru”, a declarat Neagovici, subliniind că sentințele demonstrează că tăierile de salarii s-au făcut abuziv.

Sindicaliștii de la Sanitas Covasna au avut și au pe rolul Tribunalului Covasna mai multe dosare prin care solicită recuperarea sumelor de bani “reţinute abuziv” de conducerile spitalelor, dar şi pentru alte drepturi de natură salarială neacordate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
salariati, 29 mai 2011
D-le Vasile Neagovici C.P.N.M"Dr.RADU HORIA " se desfinteaza iar noi salariatii nu am primit cei 25% ca managera Vigheci Claudia a preferat sa ramana cu 5 miliarde plus decit sa ne dea drepturile citeste integral
vasi, 13 aprilie 2011
Avem o mare dilema cine este lider de sindicat la spitalul Vilcele Szaniszlo sau Neagovici?
L, 13 aprilie 2011
Domnule Neagovici,de ce nu spuneti cum de a devenit premiera nationala acea hotarare definitiva si irevocabila.Cel putin la spitalul din Valcele cred ca pot eu sa raspund! Prin faptul ca acea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.