SOCIAL 8 august 2011

Se pregătește terenul pentru două creșe la Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 625 vizualizări

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a aprobat dezlipirea a 3.000 de mp în două locații din oraș, pentru direcționarea acestor suprafețe către proiectul de construire a două creșe. Cele două suprafeţe de teren pentru care s-a aprobat dezlipirea se află una pe strada Fabricii, iar cealaltă pe strada Borviz, mărimea fiecăreia dintre acestea fiind de 1.500 de mp.

Proiectul a fost aprobat în vederea începerii demersurilor necesare în cadrul unui proiect al Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) prin care în județul nostru se vor construi 12 creșe, două dintre acestea la Sfântu-Gheorghe.

În prezent, în Sfântu-Gheorghe există o singură creșă, iar numărul mic de locuri duce la certuri și discuții permanente, deoarece multe dintre mămici nu reușesc să beneficieze de serviciile acesteia.

În urma aplicației realizată de către municipalitate la acest proiect, autoritățile locale s-au obligat să asigure locația necesară construcțiilor, astfel că odată clarificată situația în acest sens, vor putea fi demarate lucrările propriu-zise. MDRT a lansat în urmă cu puțin timp o licitație deschisă în vederea proiectării și execuției prin Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) a 138 de creșe și gradinițe în județele Cluj, Călărași, Ialomița, Brașov, Tulcea, Constanța și Covasna, precum și în sectoarele 2, 3, 5 și 6 din București. Valoarea estimată maximă pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 34,6 milioane lei pentru județele Brașov și Covasna.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.