SOCIAL 24 februarie 2011

Se fac plăţi către farmaciile din judeţ

de Monica Vrânceanu | 649 vizualizări
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a anunţat ieri efectuarea unei noi plăţi către farmaciile din judeţ, astfel încât să se mai acopere din sumele datorate acestora. Potrivit conducerii CJAS Covasna, farmaciilor din judeţ le-au fost alocate 3,2 milioane de lei, suma reprezentând plata medicamentelor compensate, cu sau fără contribuţie personală pentru luna aprilie a anului trecut. "CAS Covasna

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a anunţat ieri efectuarea unei noi plăţi către farmaciile din judeţ, astfel încât să se mai acopere din sumele datorate acestora.

Potrivit conducerii CJAS Covasna, farmaciilor din judeţ le-au fost alocate 3,2 milioane de lei, suma reprezentând plata medicamentelor compensate, cu sau fără contribuţie personală pentru luna aprilie a anului trecut.

"CAS Covasna asigură în continuare plata datoriei serviciilor farmaceutice restante din judeţ. Conform prevederii bugetare alocate instituţiei, deschiderea de credite pentru aceste servicii este în prezent de 6,6 milioane de lei. Aşteptăm, în continuare, celelalte deschideri de credite cu care să achităm debitele restante în domeniu. Pe lângă aceste plăţi, instituţia face eforturi şi pentru plata medicamentelor şi materialelor din programele naţionale de sănătate", a explicat directorul CJAS Covasna, Forro Bela.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, a declarat că odată cu plata pe luna aprilie efectuată de CJAS, Casa mai rămâne cu datoriile pe mai şi iunie 2010, care însumează 6,5 milioane de lei.

“Situaţia asta este însă doar ipotetică, deoarece odată cu luna martie se aplică şi datoriile pe luna iunie, ceea ce va duce la creşterea sumei de la 6,5 milioane de lei la 9,5 milioane de lei”, a explicat Nagy Andras.

La finele lunii ianuarie, Colegiul Farmaciștilor Covasna a decis că farmaciile din județ ar fi putut sista din 7 februarie eliberarea rețetelor gratuite și compensate, ca urmare a faptului că CJAS Covasna nu achitase aproape 11 milioane de lei, datorii la medicamente eliberate în martie, aprilie și mai 2010. În urma plăților parțiale efectuate de CJAS la începutul acestei luni pentru medicamentele eliberate anul trecut, Colegiul a decis amânarea până pe 7 martie a sistării eliberării de medicamente gratuite şi compensate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Se fac plati catre farmaciile din judet | Stiri Sfantu Gheorghe, 1 martie 2011
[...] “CAS Covasna asigura in continuare plata datoriei serviciilor farmaceutice restante …citeste toata stirea Specialistul SEO Articol publicat in categoria Ziare si marcat cu citeste integral
Se fac plati catre farmaciile din judet | Stiri locale, 1 martie 2011
[...] “CAS Covasna asigura in continuare plata datoriei serviciilor farmaceutice restante …citeste toata stirea Specialistul SEO Articol publicat in categoria Ziare si marcat cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.