SOCIAL 4 martie 2022

Se continuă demersurile pentru constituirea asociațiilor de proprietari la Întorsura Buzăului

de David Leonard Bularca | 733 vizualizări

Reprezentanții proprietarilor de apartamente din Întorsura Buzăului sunt așteptați la o nouă întâlnire cu autoritățile pe tema înființării asociațiilor de proprietari, duminică, 6 martie, conform unui anunț de pe pagina de Facebook a primăriei. Cetățenii sunt rugați să aibă la ei o serie de documente, care vor fi depuse ulterior la judecătorie. 

„Primăria orașului Întorsura Buzăului continuă demersurile privind constituirea asociațiilor de proprietari și invită reprezentanții de bloc, persoanele interesate care au nevoie de clarificări, DUMINICĂ 06.03.2022, ora 14:00 la AMFITEATRUL LICEULUI „MIRCEA ELIADE”. Vă reamintim faptul că, pentru a beneficia de fonduri nerambursabile prin programul PNRR, existența acestor asociații de proprietari este condiție obligatorie”, se arată în prima parte a mesajului publicat pe pagina de Facebook a instituției. 

Cetățenii vor trebui să prezinte următoarele documente pentru a se înființa asociațiile de proprietari, susțin reprezentanții autorităților locale:

- Convocare la adunarea generală de constituire a asociației de proprietari;

- Procesul-verbal al adunării generale de constituire și anexa procesului-verbal prin care se aleg membrii comitetului executiv;

- Statutul asociației de proprietari;

- Acord de asociere al asociației de proprietari.

„Documentele pot fi descărcate în format editabil accesând link-ul http://www.intorsura.info/informatii.../formulare-necesare/. Vă rugăm să aveți documentele completate până duminică pentru a le putea verifica împreună, înainte de depunerea la judecătorie”, au mai punctat autoritățile. 

Cea mai recentă înâlnire pe acest subiect dintre cetățeni și aleșii locali a avut loc pe 27 februarie, când proprietarilor de blocuri li s-a prezentat oportunitatea de a-și renova complet blocurile, gratuit, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

„Sperăm că oamenii au început să înțeleagă obligativitatea acestor asociații. Sper că încep să înțeleagă faptul că nu vom putea să acoperim la nesfârșit pierderile pentru centrala termică, să fie o gaură neagră și din banii impozitelor și taxelor locale să tot pompăm la nesfârșit într-o gaură care nu se astupă niciodată. Suntem hotărâți ca dacă nu înțeleg, să trecem la alte măsuri pentru a îi forța să se constituie legal într-o astfel de asociație. Pentru că au obligativitatea, conform legii, să se constituie într-o asociație”, spunea, printre altele, la acea vreme primarul Raul Urdă, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro

Semnalele la acest moment sunt că se așteaptă ca de la 1 aprilie să fie lansate posibilitățile de a depune cereri pentru a accesa aceste fonduri, însă nu este încă nici o garanție că se va întâmpla așa. Totuși, pregătirile întorsurenilor trebuie să se deruleze cu maximum de eficiență, pentru că în celelalte orașe din județ blocurile sunt de mult organizate în asociații. 

La nivelul orașului Întorsura Buzăului, potrivit informațiilor furnizate de autorități, sunt aproximativ 700 de apartamente. 

PNRR va permite ca reabilitările blocurilor să se facă fără aport financiar din partea proprietarilor și autorităților, la fel cum era în alte programe europene. Se preconizează că bugetul alocat județului Covasna pentru acest demers ar fi de 11 milioane de euro. Împărțirea se va face după regula „primul venit, primul servit”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.