SOCIAL 6 mai 2022

Se caută voluntari la SepsiBook

de Diana Pantelimon | 693 vizualizări

Târgul de carte și Festivalul de Literatură Contemporană SepsiBook, ce va avea loc între 26 și 29 mai a.c., la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, caută voluntari pentru a ajuta la organizarea evenimentului. Înscrierile se pot face până pe 15 mai a.c., au transmis organizatorii pe pagina oficială Facebook.

Pentru a îndeplini condițiile de participare, doritorii trebuie să aibă peste 16 ani și să fie iubitori de „cărți, citit și voluntariat“, spun reprezentanții festivalului.

Înscrierile se pot face online până în data de 15 mai, accesând următorul link: https://forms.gle/xVTr8MHvwvgT9hWo6.

Potrivit directorului Bibliotecii Judeţene, Szonda Szabolcs, acesta va fi cel mai mare târg de carte organizat vreodată la Sfântu Gheorghe, care va include şi întâlniri cu scriitori, ore de literatură, discuţii tematice, concerte literare, spectacole de poezie şi muzică, programe literare și muzicale valoroase, atât în limba maghiară, cât și în limba română

Peste 30 de edituri din România şi Ungaria vor participa la prima ediţie a Târgului de carte şi Festivalului de literatură contemporană SepsiBook.

Formația Fără Zahăr, scriitorii Mircea Dinescu, Lavinia Braniște și jurnalistul Lucian Mîndruță se numără printre invitații primei ediții SepsiBook.

Szonda Szabolcs a spus la finele lunii februarie, în cadrul unei conferințe de presă, că perioada de desfăşurare a evenimentului nu a fost aleasă întâmplător, ci pentru a coincide cu festivităţile şcolare de final de an:

„Astfel, SepsiBook va oferi o bună oportunitate atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, de a achiziţiona lecturile de vacanţă la un preţ redus. Conform stadiului de planificare actual, pe baza informaţiilor deja existente, contăm pe participarea unui număr de circa 30 de edituri din Ungaria şi România, respectiv circa 95-110 de protagonişti ai programelor culturale, literar-muzicale şi de altă natură, care compun oferta de programe a festivalului”. 

În ceea ce privește programul, joi, 26 mai, evenimentul va debuta la ora 13:00 și se va încheia la ora 20:00, vineri și sâmbătă târgul va fi deschis între orele 10:00 și 20:00, iar duminică între 10:00 și 15:00. 

Intrarea va fi liberă. 

Standurile vor fi amplasate în zona suprafeței de joc a arenei sportive, însă vor fi activități și pe hol (precum expozițiile).

Organizatorii vor suplimenta numărul autobuzelor care se vor deplasa în zonă, dar vor asigura și transport cu trenulețul turistic. 

Târgul de carte și festivalul de literatură contemporană SepsiBook este organizat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean Covasna, Casa de Cultură „Kónya Ádám” şi Biblioteca Județeană „Bod Péter”. Aceste instituții au încheiat un parteneriat în acest scop.

Bugetul total al festivalului este de 730.000 de lei, din care 610.000 de lei vor fi asiguraţi de Casa de Cultură „Kónya Ádám” şi Primăria Sfântu Gheorghe, iar 120.000 de lei de către Biblioteca Județeană „Bod Péter” şi Consiliul Judeţean Covasna.

Sursa foto: Facebook/SepsiBook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.