SOCIAL 30 iulie 2013

Screening gratuit al alunițelor

de Székely Emőke | 582 vizualizări

Acţiunea organizată de Spitalul Judeţean are loc astăzi la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe

Cu ocazia Zilei „EuroMelanoma”, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe organizează miercuri, 31 iulie, un şir de prezentări despre melanom în general şi prevenţia acestuia la sala de ședințe a Incubatorului de Afaceri. De la ora 17:00, dr. Mild Edit va prezenta generalităţi despre melanom, de la 17:20 dr. Gáspár Eszter va vorbi despre tratamentul melanomului, după care doritorii pot participa la un screening gratuit al alunițelor.

Andrea merge anual la control pentru că are în jur de 200 de alunițe pe corp. Femeia în vârstă de 50 de ani ne-a spus că îi îndeamnă pe toți cei care se confruntă cu asemenea probleme să meargă la control și să se opereze în cazul în care este necesar acest lucru pentru a preveni un eventual cancer. Spune că a avut mai multe operații la Spitalul din Sfântu Gheorghe și este mulțumită de munca medicilor de aici. „Dermatologii din Sfântu Gheorghe mi-au scos peste 10 alunițe până acum, și va trebui să vin în continuare la control. Dacă în acest fel pot preveni cancerul de piele, mă pun cu plăcere sub bisturiu” – spune femeia.

Specialiștii spun că persoanele care au multe alunițe pe corp trebuie să se protejeze de soare şi că prevenirea este foarte importantă pentru a evita îmbolnăvirea. Medicii recomandă evitarea expunerii la radiațiile solare mai ales la orele după-amiezii și folosirea de loțiuni protectoare, dar şi evitarea bronzării la solar.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.