SOCIAL 16 decembrie 2010

Şcoala din Araci a sărit în ajutorul femeii cu 13 copii de la Câmpu Frumos

de Monica Vrânceanu | 817 vizualizări
Cu sporurile tăiate şi cu salariul diminuat cu 25%, cadrele didactice de la Şcoala Generală Romulus Cioflec din Araci au reacţionat la povestea dramatică a unei femei din Câmpu Frumos - Menyhart Emma, care în pragul iernii a rămas văduvă, având în grijă 13 copii. În urma reportajului publicat la finele lunii trecute în “Observatorul de Covasna”, profesorii şi învăţătorii de la Şcoala Generală Romulus Cioflec din Araci

Cu sporurile tăiate şi cu salariul diminuat cu 25%, cadrele didactice de la Şcoala Generală Romulus Cioflec din Araci au reacţionat la povestea dramatică a unei femei din Câmpu Frumos - Menyhart Emma, care în pragul iernii a rămas văduvă, având în grijă 13 copii.

În urma reportajului publicat la finele lunii trecute în “Observatorul de Covasna”, profesorii şi învăţătorii de la Şcoala Generală Romulus Cioflec din Araci s-au solidarizat dorind să ajute această familie care trăieşte într-un apartament insalubru, umed şi friguros din Câmpu Frumos.

Ieri dimineaţă, încărcaţi cu mai mulţi saci de haine şi cu plase cu alimente, doi profesori de la şcoala din Araci au pornit spre Câmpu Frumos pentru a le aduce Emmei şi copiilor acesteia un mic ajutor în preajma Sărbătorilor.

“Am citit în Observatorul de Covasna drama acestei familii, este vorba despre oameni sărmani care trebuie ajutaţi iar povestea ne-a impresionat profund. Împreună cu colegii mei de la Şcoala Generală Romulus Cioflec din Araci am decis să ajutăm cum putem, să împărţim puţinul pe care îl avem. Vine Crăciunul şi cred că fiecare avem ceva de dăruit, fiind bine să ne gândim şi la cei mai puţin norocoşi”, a spus Petho Tiberiu, iniţiatorul acţiunii de ajutorare a familiei Menyhart.

Emma Menyhart i-a primit cu uimire pe cei care s-au gândit să o ajute, femeia murmurând într-una “mulţumesc” şi nemaiştiind cum să-şi ceară scuze ba de spaţiul prea mic, ba de frigul pătrunzător din casă. Rămasă fără soţ şi cu o durere vizibilă în ochi, mama celor 13 copii orfani de tată de la Câmpu Frumos a primit cu umilinţă ajutoarele celor de la Şcoala Generală din Araci, care pe lângă hăinuţe, alimente şi dulciuri au strâns şi 50 de lei, pe care i-au dat femeii pentru a mai cumpăra câte ceva pentru copii.

“Vă mulţumim foarte mult, nici nu ştiu ce să spun, sunt impresionată că mai există oameni care reacţionează la necazurile celorlalţi... “, a reuşit să spună Emma.

În urmă cu o lună, Menyhart Geza, în vârstă de 51 de ani, a murit în urma unui infarct, lăsându-și soția și ce pei 13 copii ai lor singuri. Vestea morții a venit ca un trăznet - Geza lucra pe unde apuca, ca muncitor zilier, salariul său fiind, practic, principalul venit al familiei. Familia Menyhart trăieşte în unul dintre cele mai deteriorate blocuri de la Câmpu Frumos, iar cei care doresc să o ajute pe Emma şi pe cei 13 copii ai acesteia îi găsesc la apartamentul 3 din blocul 5 care se află exact la intrarea în cartier dinspre strada principală.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
mana, 16 decembrie 2010
e adevarat traiesc in niste conditii....am fost si eu acolo si am vazut fac apel pe aceasta cale ca din putinul fiecaruia sa daruiti si acestei familii cat se poate deoarece au nevoie de mult mai mult citeste integral
gigi, 16 decembrie 2010
Un gest foarte frumos. Bravo.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.