SOCIAL 9 octombrie 2012

Sărbătoare în Őrkő

de Székely Emőke | 556 vizualizări

130 de voluntari au construit un parc de joacă pentru copiii din cartier.

Zeci de copii de etnie romă au invadat vineri după masa parcul de joacă pe care l-au construit voluntarii pe parcursul săptămânii trecute în cartierul Őrkő. Fundația Caritas a inițiat un proiect prin care un grup de voluntari a efectuat diferite lucrări în cartier. Scopul proiectului a fost îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor, iar cei câteva zeci de voluntari au lucrat la modernizarea celor trei robinete stradale, au zugrăvit Școala „Néri Szent Fülöp” și au construit un parc de joacă pentru copii în vecinătatea Casei Comunitare Őrkő. Pe parcursul săptămânii trecute au lucrat în total 130 de voluntari.

Cea mai mare parte a banilor necesari lucrărilor de modernizare au fost donaţi de angajații Grupului Erste, drept cadou de ziua directorului Grupului, Andreas Treichl. Acesta a declarat că se bucură de acest cadou inedit, prin care mii de cetățeni sunt ajutați. Proiectul s-a bucurat și de sprijinul unor firme și instituții publice locale.

Localnicii din Őrkő și-au arătat bucuria față de aceste lucrări și au declarat că în sfârșit au și copiii romi un loc de joacă doar al lor. „Până acum copiii noștri s-au jucat în parc o dată la două săptămâni sau o dată pe lună, când învățătoarea i-a dus în oraș. Au și ei nevoie de un loc al lor și ne bucurăm că acum au leagăne, tobogane și balansoare construite pentru ei” – a declarat o mamă.

Festivitatea de inaugurare a parcului s-a terminat cu un moment artistic susținut de Ansamblul de Dansuri „Őrkő”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.