SOCIAL 23 noiembrie 2013

Angajaţii din sănătate intră luni în grevă de avertisment

de Monica Vrânceanu | 581 vizualizări

Spitalele vor funcționa la capacitate minimă între orele 8 și 10, iar Policlinica va fi închisă

Peste 1.000 de angajați din sistemul sanitar covăsnean se vor afla luni în grevă de avertisment. Aceasta va dura între orele 8 și 10, timp în care aproape toate serviciile sanitare vor fi paralizate. Cu toate acestea, se vor asigura în mod normal serviciile de la Unitățile de Primiri Urgență (UPU), precum și intervențiile Ambulanței.

În rest, se vor închide secțiile, precum și Policlinica de la Spitalul Județean de Urgențe, urmând să rămână pe secții câte un asistent de serviciu pentru situații neprevăzute.

Liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că acțiunii de grevă de avertisment i s-a alăturat și majoritatea personalului din Sănătate care nu face parte din sindicat. Totuși, la grevă nu vor lua parte cei care lucrează în sistemul de sănătate privat și cel balnear, precum nici medicii de familie. Aceștia din urmă nu au până acum motive de a se alătura grevei, bugetul lor pentru acest an fiind clarificat și având promisiuni de mărire pentru cel din 2014.

Pe timpul grevei, angajații din sănătate care se vor afla în timpul orelor de lucru vor ieși în fața unităților spitalicești și vor vorbi despre nemulțumirile și cererile lor, existând posibilitatea afișării de bannere.

Sindicatele din Sănătate au anunțat că după greva de avertisment din 25 noiembrie, vor intra în grevă generală pe termen nedeterminat, începând cu 28 noiembrie. Medicii, asistenții și restul personalului din Sănătate cer, printre altele, un contract colectiv sectorial, asigurarea banilor de salarii și funcționare până la finele anului, alocarea a 6% din PIB până în 2016, condiții mai bune de muncă și salarii mai mari.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.