SOCIAL 25 august 2013

S-au înmulţit cazurile de muşcături de câini

de Monica Vrânceanu | 622 vizualizări

Medicii de la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe au tratat în acest an 170 de oameni muşcaţi de câini

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) din Sfântu Gheorghe au tratat numai în primele opt luni ale acestui an 170 de cazuri de muşcături de câini la om. Numărul celor care ajung la Spital cu astfel de probleme este evident în creştere, din moment ce pe tot parcursul anului trecut s-au înregistrat 189 de cazuri.

Directorul Spitalului Judeţean, Nagy András Robert, a declarat că cei cu muşcături de câine trebuie să urmeze un tratament în mai multe etape, iar costurile pentru fiecare astfel de tratament se ridică la 500 de lei.

Nagy András Robert a explicat că Spitalul Judeţean este permanent pregătit pentru astfel de cazuri, având medicaţia necesară. De altfel, un caz a ajuns să fie tratat la Sfântu Gheorghe după ce la Spitalul din Ploieşti nu au avut primul vaccin necesar intervenţiei antirabice.

Medicii atenţionează că în cazul în care aţi fost muşcat sau aţi intrat în contact cu un animal nevaccinat sau ale cărui antecedente de vaccinare sunt nesigure, plaga trebuie spălată imediat cu apă și săpun, dezinfectată şi apoi se va merge de urgenţă la spital, pentru a primi tratament specializat.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.