SOCIAL 15 iunie 2012

Reţetele electronice, o provocare de 10.000 de euro

de Monica Vrânceanu | 489 vizualizări

Una dintre problemele cu care se confruntă Spitalul Județean de Urgență (SJU) “Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe o reprezintă implementarea sistemului de rețete electronice, impusă de către Ministerul Sănătății în noul contract cadru și care ar trebui să înceapă a fi funcțională din 1 iulie. Potrivit managerului Nagy András Robert, costurile implementării întregului sistem se ridică la 10.000 de euro pentru SJU și vor trebui suportate în totalitate de către Spital.

”Este nevoie de calculatoare performante, bandă mare de Internet, personal bine pregătit și realizarea semnăturilor electronice pentru fiecare medic. Numai semnăturile electronice vor costa undeva la 4.000 de euro; vom încerca să-i dăm drumul din 1 iulie, faza de implementare fiind până în ianuarie 2013, dar nu știu când vom avea o funcționalitate ireproșabilă”, a declarat Nagy András Robert, arătând că rețetele clasice și cele electronice vor merge în paralel până anul viitor.

Potrivit lui Nagy András, rețetele electronice, atunci când vor începe să fie folosite, vor veni în sprijinul pacienților, deoarece îi vor scuti de drumurile la mai multe farmacii în cazul lipsei unui medicament și le va permite inclusiv achiziționarea separată a medicamentelor de pe rețete, deoarece sistemul va permite identificarea din timp a diverselor probleme.

Dincolo de aceste aspecte, la SJU există și o veste bună: s-a reușit achiziționarea unui ecograf multifuncțional pentru Secția de Cardiologie. După ce ecograful vechi s-a stricat iar costurile reparației se ridicau la 10.000 de euro, conducerea a luat decizia de a investi direct în cumpărarea unuia nou și foarte modern, în valoare de 37.000 de euro; Consiliul Județean și Consiliul Local Sfântu-Gheorghe au contribuit și ele cu 50.000 de lei la această sumă.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.