SOCIAL 25 februarie 2022

Reprezentanții Primăriei Întorsura Buzăului, mesaj pentru cetățeni: „Blocul tău poate fi renovat gratis în totalitate”

de David Leonard Bularca | 1866 vizualizări

Reprezentanții Primăriei din Întorsura Buzăului au publicat, pe pagina de Facebook a instituției, un mesaj pentru cetățenii care locuiesc la bloc. Aceștia au ocazia, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), să reabiliteze clădirile în care locuiesc, fără niciun cost. Totuși, pentru că este nevoie de asociații de proprietari, iar la Întorsura Buzăului majoritatea blocurilor nu sunt constituite astfel, duminică, de la ora 14:00 cetățenii se vor putea întâlni cu autoritățile, în amfiteatrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, astfel încât să afle ce au de făcut pentru a participa la acest program. 

„Blocul tău poate fi renovat gratis în totalitate, trebuie doar să-ți dorești! Dragi locuitori ai orașului Întorsura Buzăului, având în vedere lansarea apelului de proiecte PNRR - COMPONENTA 5 - VALUL RENOVĂRII AXA 1 SCHEMA DE GRANTURI PENTRU EFICIENȚĂ ENERGETICĂ ȘI REZILIENȚĂ ÎN CLĂDIRI REZIDENȚIALE , vă rugăm să desemnați pe fiecare scară de bloc, un reprezentant care va ține legătura cu administrația publică locală și va participa DUMINICĂ 27.02.2022, ora 14:00 la AMFITEATRUL LICEULUI „MIRCEA ELIADE” la întâlnirea privind constituirea asociațiilor de proprietari și posibilitatea obținerii de finanțare pe axa menționată. În cadrul acestei întâlniri, pot participa și alte persoane interesate”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei din orașul covăsnean.

„Existența acestor asociații de proprietari este condiție obligatorie pentru obținerea finanțării. Cheltuielile pentru efectuarea lucrărilor, necesare reabilitării sunt suportate în proporție de 100 % din fonduri nerambursabile”, au mai precizat autoritățile. 

Lucrările de care pot beneficia blocurile întorsurene sunt diverse, de la reabilitare termică, până la introducerea de sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald.

„Lucrările eligibile pentru creșterea eficienței energetice sunt: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea/reabilitarea/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior; reabilitarea/modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri, respectiv modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente; sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald; sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consumul propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie; alte tipuri de lucrări. În prezent ghidul programului este în consultare, acesta poate fi vizualizat accesând link-ul următor: https://mfe.gov.ro/pnrr/ , data estimată a lansării programului este 1 Aprilie 2022”, se mai arată în mesajul publicat de autorități pe Facebook. 

În luna octombrie a anului trecut, autoritățile locale le cereau cetățenilor de pe străzile Ciucaș, Hanului, Meșteșugarilor, Mihai Viteazul și Aleea Pieții să renoveze blocurile în care locuiesc. Termenul limită dat de autorități la acea vreme a fost 1 iunie 2022. 

Sursa foto: Observatorul de Covasna și „Votăm pentru noi!” / Facebook 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.