SOCIAL 23 august 2012

Rata șomajului stagnează în județul Covasna

de Székely Emőke | 543 vizualizări

Rata șomajului la finele lunii iulie a fost în Covasna de 7,95% în timp ce la nivel național a fost de 4,77%.

Rata șomajului se menţine constantă în ultima lună în județ, lucru apreciat pozitiv de directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, în condițiile în care rata șomajului la nivel național a crescut.

Rata șomajului la finele lunii iulie a fost în Covasna de 7,95% în timp ce la nivel național această cifră a fost de 4,77%. În județ sunt 7.134 de persoane șomere, dintre care doar 1.157 beneficiază de indemnizație de șomaj. În această privință județul Covasna este fruntaș pe nivel național, având cel mai mic număr de șomeri indemnizabili.

„Lipsa locurilor de muncă, dar și faptul că majoritatea șomerilor nu au calificările cerute de piața muncii din județ sunt motivele principale pentru care 83,78% dintre șomerii aflați în evidențele noastre nu beneficiază de indemnizație de șomaj. Este adevărat și faptul că se fac angajări pe posturi de muncitor necalificat, dar cu toate că posturile vacante sunt anunțate astfel, angajatorii se așteaptă ca viitorii lor salariați să aibă competențe în domeniile pe care vor să îi angajeze” – a declarat directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor.

El a mai spus că pentru anul 2013 Agenția și-a propus ca peste 3.200 de persoane să fie plasate la locuri de muncă. Până atunci cei care sunt în căutarea unui job pot alege printre altele și din cele câteva oferte venite din străinătate. În Danemarca se caută personal pentru ferme de animale, pentru sere și grădinărit. Pentru aceste posturi pot aplica persoane care au absolvit liceul agricol sau o facultate în domeniul agricol în 2012. Cei interesați pot găsi mai multe informații pe site-ul AJOFM Covasna sau Eures.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.