SOCIAL 17 mai 2023

Provocarea Asociației „100% Playground” pentru 14 tineri din Întorsura Buzăului: practicarea escaladei

de David Leonard Bularca | 8511 vizualizări

Cum se fac înscrierile 

Asociația „100% Playground” lansează un nou proiect, „VERTICAL – program de educație outdoor”, prin care membrii își propun să ajute 14 tineri în procesul de dezvoltare personală prin „metode de educație outdoor”, și anume prin practicarea escaladei. Proiectul se va desfășura în perioada mai-octombrie, anul acesta, și nu presupune niciun cost din partea tinerilor care vor lua parte la activități. 

Doar 15% dintre tinerii din România fac sport în mod regulat și, spun inițiatorii proiectului, de aici a venit ideea proiectului.

„Asociația «100% Playground» anunță lansarea proiectului «VERTICAL – program de educație outdoor», care își propune să faciliteze procesul de dezvoltare personală a tinerilor prin metode de educație outdoor, în special prin provocările oferite de practicarea escaladei. Proiectul este susținut prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, derulându-se în perioada mai-octombrie 2023.

Conform unui raport recent al Ministerului Sănătății, doar 15% din tinerii din România sunt angrenați în activități fizice regulate. Plecând de la problemele ridicate de sedentarism, proiectul se adresează tinerilor din Întorsura Buzăului, cu vârste între 14 și 18 ani, dornici să descopere un nou sport și să se bucure de timpul petrecut în natură”, se arată într-un comunicat de presă. 

Cei 14 tineri selectați vor participa la 10 ateliere în cadrul programului. 

„În cadrul proiectului, vor fi selectați 14 tineri care vor participa, în mod gratuit, la 10 ateliere din program. Folosindu-se de specificul escaladei, tinerii vor avea parte de un cadru de învățare provocator și antrenant care să-i pună față în față cu propriile valori și autolimitări, determinându-i să aibă încredere în forțele proprii și să își dezvolte reziliența și perseverența. În acest fel, programul îmbină deprinderea unor abilități ce țin de practicarea escaladei cu abilități de viață și orientarea gândirii înspre depășirea obstacolelor”, explică organizatorii. 

Înscrierile 

Înscrierile se fac online, până pe 25 mai. 

„Înscrierile se pot face până în data de 25 mai 2023, prin completarea formularul de înscriere: https://bit.ly/44VNzLg. Cele 10 întâlniri, din cadrul proiectului, vor fi realizate după un program prestabilit, până în luna septembrie”, se mai arată în comunicatul de presă. 

„100% Playground” este o asociație înființată în anul 2018, cu sediul în Întorsura Buzăului. Viziunea organizației pornește de la credința că există un drum pentru fiecare. Misiunea „100% Playground” este să contribuie la crearea unui context în care potențialul fiecăruia să poată fi atins. 

Sursa foto: organizatori

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.