SOCIAL 29 iulie 2011

Protecţia Copilului s-a mutat în casă nouă

de Székely Emőke | 669 vizualizări
DGASPC Covasna va funcţiona în clădirea renovată de pe strada Presei În cursul zilei de ieri s-a dat în folosinţă clădirea unde se va muta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna. La evenimentul de inaugurare au fost prezenţi oficiali ai Consiliului Judeţean Covasna, având în vedere faptul că după inaugurare şedinţa ordinară din această lună a CJ s-a ţinut în noul sediu, dar a fost prezentă şi conducerea instituţiei, precum şi o parte dintre angajaţi.

DGASPC Covasna va funcţiona în clădirea renovată de pe strada Presei

În cursul zilei de ieri s-a dat în folosinţă clădirea unde se va muta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna. La evenimentul de inaugurare au fost prezenţi oficiali ai Consiliului Judeţean Covasna, având în vedere faptul că după inaugurare şedinţa ordinară din această lună a CJ s-a ţinut în noul sediu, dar a fost prezentă şi conducerea instituţiei, precum şi o parte dintre angajaţi.

 

Renovare de 2 milioane de lei

 

În discursul său de deschidere, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că renovarea acestei clădiri a costat aproape 2 milioane de lei, adăugând că s-a luat această decizie de a muta DGASPC-ul în această clădire pentru că este mult mai rentabil ca instituţia să îşi aibă sediul într-o clădire a Consiliului Judeţean Covasna, decât ca administraţia judeţeană să plătească o chirie lunară de 6.500 de euro unei persoane în schimbul folosirii unei părţi din cadrul sediului CJ. Tamas Sandor a mai spus că atunci când a avut această iniţiativă de a muta DGASPC în clădirea nouă, a fost ameninţat de către un jurnalist al cotidianului care îşi desfăşura activitatea în clădirea cu pricina că dacă va lua această decizie, „îl va termina politic”. Preşedinţele CJ spune că nu a cedat unor asemenea presiuni, şi aşa se face că azi s-a putut inaugura noul sediu al DGASPC. Tot în această clădire va fi mutată şi o parte din arhiva Consiliului Judeţean.

Directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Vass Maria, a declarat că noul sediu este de bun augur mai ales datorită faptului că instituţia pe care o conduce era foarte împrăştiată, diferitele birouri fiind în peste 20 de locaţii, iar cu această ocazie activitatea Direcţiei fiind uşurată prin faptul că vor fi toate într-un loc.

La şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean care a avut loc la noul sediu s-a aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea formalităţilor cu privire la funcţionarea instituţiei, rămâne ca angajaţii DGASPC să se mute în noile birouri.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.