SOCIAL 5 mai 2011

Proiecte locale pentru sănătate şi prosperitate

de Monica Vrânceanu | 512 vizualizări

Fundaţia Comunitară Covasna a lansat ieri programul de finanţare Sănătate şi Prosperitate, acesta urmărind promovarea stilului de viaţă sănătos în judeţul Covasna. Programul beneficiază de un fond în valoare de 40.000 de lei, banii putând fi atraşi de organizaţii civile din judeţ care vor prezenta, până la începutul lunii viitoare, proiecte viabile în acest sens.

Directorul executiv al Fundaţiei, Bereczki Kinga, a declarat că organizaţiile care vor depune proiecte în cadrul acestui program vor putea atrage sume cuprinse între 4.000 şi 6.000 de lei, pentru diverse activităţi care să se lege de sănătatea şi prosperitatea comunităţilor locale.

“Termenul limită pentru aplicarea în cadrul acestui program este 2 iunie, urmând ca apoi să vină finanţările iar proiectele propriu-zise să se deruleze din august şi până în decembrie. Acţiunile pe care le vor cuprinde vor fi campanii de promovare inclusiv în şcoli asupra stilului de viaţă sănătos, conferinţe, activităţi sportive, acţiuni de protecţie a mediului. Este vorba despre un program complex în care vor fi cuprinse spre finanţare 10- 11 proiecte”, a explicat Bereczki Kinga.

Potrivit acesteia, suma de 40.000 de lei a programului a fost obţinută din donaţii locale - prin persoane fizice sau juridice care au dorit să contribuie cumva la bunăstarea covăsnenilor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.