SOCIAL 1 august 2011

Proiect SIVECO lansat la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 532 vizualizări
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna lansează un nou proiect ce vine în întâmpinarea persoanelor şomere, sau a celor în căutarea unui loc de muncă. AJOFM este de această dată partener în derularea proiectului, alături de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucureşti, ASIMCOV, SIVECO şi CTC Mucia. Obiectivul general al proiectului este creşterea

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna lansează un nou proiect ce vine în întâmpinarea persoanelor şomere, sau a celor în căutarea unui loc de muncă. AJOFM este de această dată partener în derularea proiectului, alături de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucureşti, ASIMCOV, SIVECO şi CTC Mucia.

Obiectivul general al proiectului este creşterea şi capacitarea capitalului uman, sporirea competenţelor şi a competivităţii în grupul ţintă prin crearea şi implementarea în judeţul Covasna a unui program integrat de formare profesională şi promovare pe piaţa muncii care să asigure dobândirea de către cei instruiţi de competenţe profesionale noi, utile şi competenţe generale, transferabile extrem de valoroase în orice domeniu de activitate.

Proiectul oferă programe de consiliere profesională, consultanţă, mediere, informare ad-hoc, formare profesională, crescând astfel şansele de angajare şi de integrare a persoanelor din grupul ţintă în viaţa profesională şi socială.

Grupul ţintă al proiectului constituie 250 de persoane din mediul urban şi rural al judeţului Covasna dintre care 60 de persoane în căutarea unui loc de muncă, 30 de persoane inactive, 50 de şomeri de lungă durată, 45 de şomeri tineri, 45 de şomeri peste 45 de ani, 10 şomeri de lungă durată tineri şi 10 persoane care au părăsit de timpuriu şcoala.

Posibilele cursuri sunt: inspector resurse umane, inspector protecţia muncii, patiser, brutar, lucrător gospodărie agroturistică, lucrător în comerţ, administrator pensiune turistică, manager proiect, lucrător în morărit şi panificaţie, limbi străine şi antreprenoriat.

Directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că „primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras, deşi nu a putut fi prezent la lansarea proiectului, susţine atât acest proiect, precum şi pe cele ce vor urma”.

Directorul proiectului, Lavinia Rusu, a declarat că „printre cursanţi vom împărţi şi burse, care vor depinde de prezenţa la cursuri, dar şi de rezultatele obţinute. De asemenea, vom alege şapte persoane care vor merge pentru un schimb de experienţă în Spania, mai ales pentru că diplomele acordate la sfârşitul cursurilor sunt recunoscute internaţional”.

În opinia directorului executiv ASIMCOV, Vajda Lajos, unul dintre cele mai importante cursuri pentru această zonă este cel de administrator pensiune turistică, având în vedere potenţialul turistic al judeţului. Valoarea proiectului este de 500.000 de euro.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.