SOCIAL 13 septembrie 2012

Primele ajutoare de alimente vor fi distribuite în octombrie

de Székely Emőke | 514 vizualizări

În următoarea perioadă, 26.473 de persoane din județul Covasna vor primi ajutoare sub formă de alimente de la Uniunea Europeană. Primele transporturi au ajuns deja în județ, în depozitul închiriat de Consiliul Județean Covasna fiind depozitate pastele făinoase și biscuiții, urmând ca cei îndreptățiți să primească ajutoarele abia după ce vor sosi în județ cel puțin cinci produse.

Anul acesta persoanele cu dizabilități, cele neinstituționalizate, pensionarii cu venituri sub 400 de lei, șomerii și beneficiarii ajutorului social vor primi 11 feluri de alimente: 16 kilograme de făină, 1,2 kg de paste făinoase, 7 kg de orez, 600 de grame de biscuiți, 7 litri de ulei, 1 kg de fasole, 2 kg de mazăre, 1 litru de bază pentru mâncare, 4 kg de zahăr și 2 litri de suc de roșii. Beneficiarii vor primi și mălai, dar deocamdată nu se știe cantitatea.

Transportul alimentelor în localitățile din județ este asigurat de către Consiliul Județean Covasna, iar împărțirea propriu-zisă va reveni primăriilor. Președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat că este important ca ajutoarele să ajungă la cei nevoiași în timp util. El a mai spus că alimentele vor ajunge în județ în două tranșe, prima în perioada următoare, iar cea de a doua înainte de sărbătorile de iarnă.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.