SOCIAL 2 aprilie 2013

Primăvară cu disponibilizări în Covasna

de Monica Vrânceanu | 839 vizualizări

126 de angajaţi ai Mopaco şi Ambient rămân fără locuri de muncă

Societatea de panificație Mopaco SA Sfântu Gheorghe va disponibliza 85 dintre cei 94 de angajați pe care îi are, începând cu luna mai. Disponibilizările de la Mopaco vin după ce altă societate, Ambient, a disponibilizat 41 de pesoane începând cu această lună, astfel că numărul șomerilor din județ va crește considerabil.

Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, ne-a declarat că disponibilizările de la Mopaco le-au fost anunțate deja oamenilor încă de săptămâna tecută, în vreme ce Agenția a fost notificată în vederea inițierii procedurilor în acest sens.

Potrivit lui Kelemen, cei 85 de oameni care vor rămâne fără locuri de muncă lucrează la punctele de lucru din Sfântu Gheorghe, Sântionlunca și Covasna, unde se produc pâine și produse de panificație.

„Cel mai probabil oamenii vor intra în șomaj. Nu știu ce să spun despre plăți compensatorii, în condițiile în care Contractul Colectiv de Muncă e cum e la nivel național, nu cred că va fi vorba de așa ceva în cazul acestor oameni”, a mai spus Kelemen.

Disponibilizările de la Mopaco vin după ce, începând cu 1 aprilie, Ambient a anunțat că renunță la 41 de angajați pe care nu-i mai poate menține în muncă din cauza dificultăților economice.

În prezent, rata șomajului în județul nostru este de 7,63%.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
jonh cena, 5 aprilie 2013
este foarte grav ca se inchide fabrica deoarece raman foarte multi oamen fara loc de munca oameni care lucreaza acolo de 20 30 35 de ani safie rusine domnului bige laszlo ca adus fabrica in faliment
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.