SOCIAL 18 septembrie 2023

Primarul Antal Árpád: E nevoie de intervenţii mai ferme pentru combaterea consumului de droguri

de Agerpres | 980 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, e de părere că autorităţile statului au „scăpat de sub control” problema consumului de droguri şi consideră că este nevoie de „intervenţii mult mai ferme” pentru combaterea acestui fenomen.

Antal Árpád consideră că problema consumului de droguri este „o chestiune de siguranţă naţională” şi a salutat intenţia preşedintelui Klaus Iohannis de a introduce subiectul pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

„Cred că toţi cei care avem copii suntem preocupaţi de fenomenul drogurilor şi cred că, cu toţii, simţim că autorităţile au scăpat de sub control acest fenomen. Deci, în momentul în care în fiecare zi citeşti în presă că cineva a produs un accident, drogat, vă spun sincer că pe mine mă şochează aceste lucruri, pentru că în mediul în care eu trăiesc nu mă întâlnesc cu acest fenomen. (...) Dar fenomenul este alarmant, există, iar autorităţile au nişte obligaţii. Vă spun sincer (...) că am salutat intenţia preşedintelui Iohannis de a duce la nivelul CSAT această problemă şi acest subiect, pentru că este o chestiune de siguranţă naţională. Aici vorbim despre dealeri de droguri, vorbim despre foarte multe persoane expuse, vorbim de persoane care devin dependente, iar după aia statul are nişte cheltuieli, are nişte probleme, societatea devine problematică şi, până la urmă, tot statul şi societatea vor trebui să le rezolve. Eu cred că aici este nevoie de nişte intervenţii mult mai ferme”, a declarat Antal Árpád, răspunzând unei întrebări adresate de corespondentul AGERPRES.

În opinia sa, ar fi foarte bine ca şi cadrele didactice să se implice în combaterea acestui fenomen, având în vedere că, în multe cazuri, acestea petrec mai mult timp cu copiii, decât părinţii.

„Eu am înţeles că nu se pune problema unor testări obligatorii, dar e foarte bine ca profesorii să semnaleze părinţilor în cazul în care observă comportamente ciudate în rândul elevilor. Trăim într-o societate în care profesorii petrec mai mult timp cu copiii noştri, de multe ori, decât petrec părinţii cu copiii. Asta e, toată lumea munceşte, lucrează, 3-4 ore dacă stau părinţii cu copiii pe zi în medie, la nivel naţional asta e, e foarte puţin. Deci eu cred că e un lucru bun că, în aceste situaţii, profesorii semnalizează la părinţi, iar dacă părintele spune că nu, asta e deja altă problemă”, a mai spus Antal Árpád.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.