SOCIAL 18 octombrie 2022

Primăria Valea Crișului caută constructor pentru reabilitarea a două cămine culturale

de David Leonard Bularca | 297 vizualizări

Autoritățile de la Valea Crișului vor să reabiliteze și să modernizeze două cămine culturale din comună. În acest sens, au lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație, prin care speră să găsească constructor. Lucrările ar trebui să fie gata până în luna septembrie a anului viitor, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, edilul Kisgyörgy Sándor. 

Banii necesari pentru realizarea lucrărilor provin din fonduri europene, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a declarat primarul. 

„Este vorba despre două cămine, din cele două localități ale comunei. Banii sunt asigurați din fonduri europene, prin AFIR, am depus proiect. Vor fi lucrări de reabilitare și modernizare. Deci totul trebuie refăcut, mai ales la Valea Crișului, că e în stare degradată. Plus mobilierul, totul o să fie schimbat”, conform lui Kisgyörgy Sándor.

Costul total al lucrărilor se va ridica la peste 2,5 milioane de lei.

„În conformitate cu Devizul general din documentația tehnico-economică privind cheltuielile necesare realizării proiectului «Reabilitare și modernizare cămine culturale din localitatea Valea Crișului și Calnic, comuna Valea Crișului, județul Covasna», valoarea estimată a contractului de lucrări este de 2.496.650,28 lei fără TVA”, se arată în informațiile publicate pe SEAP.

Este a doua licitație pe care autoritățile o realizează pentru acest proiect, din cauza unui executant care nu s-a mai prezentat să înceapă lucrările, deși a câștigat prima licitație. 

„Să sperăm că o să găsim executant și o să începem lucrările, că licitația a mai fost făcută o dată, dar a trebuit să reziliem contractul, fiindcă executantul nu s-a apucat de lucrare. Neapărat trebuie să înceapă lucrările, că până în septembrie anul viitor trebuie să terminăm, atunci este termenul de finalizare. E foarte scurt timpul”, a mai spus, în final, pentru redacția noastră, Kisgyörgy Sándor.

Firma care va câștiga licitația va fi cea care va cere cel mai mic preț pentru execuția lucrărilor, iar ofertele se pot depune până în 31 octombrie, ora 15:00, conform datelor de pe SEAP. 

Sursa foto (ilustrativ): amiralul.info

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.