SOCIAL 16 martie 2022

Prefectura Covasna intră miercuri în grevă japoneză

de Covasna Media | 1747 vizualizări

Nu se face grevă generală din cauza războiului din Ucraina, informează Sindicatul Egalitatea 

Prefecturile din țară, implicit cea din județul Covasna, continuă acțiunile de protest iscate pe fondul salarizării inechitabile. Astfel, miercuri, 16 martie, angajații vor purta banderole albe la braț. 

Motivul pentru care nu se face grevă generală, așa cum a fost anunțat anterior, este dat de războiul din Ucraina, informează coordonatorii acțiunii. 

Am adoptat această măsură și nu am declarat grevă generală, așa cum am stabilit, deoarece nu putem întrerupe activitatea în contextul războiului din Ucraina. Personalul din instituțiile prefectului desfășoară în această perioadă pe tot parcursul zilei, inclusiv sâmbăta și duminica, activități ce vin în sprijinul cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina”, se arată în comunicatul de presă trimis marți de Sindicatul Egalitatea al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică.  

Aceeași sursă informează că peste 1.800 de salariați din prefecturi vor lua parte miercuri la acțiunea de protest. 

Solicităm urgentarea adoptării proiectului legislativ care are ca obiect modificarea Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat”, se mai arată în comunicat. 

Sindicatul Egalitatea al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică reprezintă Instituțiile Prefectului din județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Instituția Prefectului din Municipiul București. 

O acțiune de protest a avut loc și la începutul lunii februarie la Prefectura Covasna și în alte peste 30 de Instituții ale Prefectului din țară. Atunci, 18 angajați covăsneni și-au oprit timp de oră, între 10:00 și 11:00, activitatea, ca să arate și ei, asemenea colegilor din țară, că sunt nemulțumiți de inechitățile salariale, având în vedere că, potrivit sindicaliștilor, funcționarii din prefecturi au salarii mai mici decât cei din consiliile județene, primării sau servicii publice deconcentrate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.