Pompierii găsesc şi alte modalităţi de a salva vieţi
Pompierii au menirea de a stinge incendii şi de a interveni în situaţii de urgenţă pentru a salva vieţi. În cursul zilei de ieri, 21 de ofiţeri din cadrul Serviciului Voluntar de Pompieri din Întorsura Buzăului au apelat şi la o altă modalitate de a salva vieţi: donând sânge. Necesarul României de sânge pe an este de aproximativ 10 cisterne, gestul acestor 21 de subofiţeri fiind unul de lăudat. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, lt. Cocerhan maria-Veronica a declarat că deşi sunt conştienţi de faptul că probabil sângele donat de ei reprezintă numai o picătură din cantitatea necesară pacienţilor care au nevoie de astfel de ajutor, donatorii speră ca gestul lor să fie urmat şi de alte persoane. Pichetul de Pompieri de la Întorsura Buzăului a invitat personalul de la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Judeţean pentru a uşura modul de recoltare al sângelui.
Directorul CTS, Imreh Laszlo, a spus că s-au deplasat la Întorsura Buzăului la cererea pompierilor de acolo, dar oricum aveau în plan să se deplaseze în teritoriu în această perioadă.
„Această acţiune a fost binevenită pentru CTS deoarece încercăm să refacem rezerva de sânge aproape epuizată luna trecută. Primim foarte multe solicitări din partea spitalelor mari şi de multe ori nu avem sânge suficient pentru a onora cererile acestora. Vom încerca o colaborare şi cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Covasna şi cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru a mări stocul de sânge. Dorim ca astfel de exemple să fie urmate şi de către alţi locuitori ai acestui judeţ deoarece numărul donatorilor este în continuă scădere”, a explicat Imreh Laszlo.
Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină a mai declarat că în perioada următoare se va face încă o deplasare în teritoriu, cel mai probabil în zona Baraoltului sau în zona Breţcu-Târgu Secuiesc.