SOCIAL 22 ianuarie 2013

Peste 80 de covăsneni înscriși în EURES

de Monica Vrânceanu | 528 vizualizări

Majoritatea celor care au plecat la muncă peste hotare au făcut-o pe cont propriu.

Peste 80 de covăsneni înscriși în EURESDoar zece covăsneni au reușit anul trecut să-și găsească de lucru în străinătate prin Programul EURES, așa că majoritatea celor care au plecat la muncă peste hotare au făcut-o în general pe cont propriu.

Directorul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că în baza de date a EURES există în prezent 81 de covăsneni care așteaptă un loc de muncă în străinătate. Pentru că procesul durează însă destul de mult iar oamenii au nevoie de lucru cât mai repede, cei mai mulți dintre cei care ajung să lucreze afară o fac pe cont propriu, discutând direct cu angajatorul sau apelând la diverse firme.

„Există interes pentru EURES, însă mulți vin pe ultima sută de metri, atunci când aud despre anumite locuri de muncă anunțate pentru străinătate la nivel național, în condițiile în care apar locuri de muncă ce impun ca doritorii să existe deja în baza de date EURES, așa că este din start un dezavantaj pentru unii. Pe de altă parte, mulți au plecat pe cont propriu și apoi au adus contractele la noi, pentru a intra în legalitate”, a explicat Kelemen Tibor, arătând că a avut recent astfel de cazuri, inclusiv al unei femei ce a depus acte pentru obținerea indemnizației pentru creșterea copilului din Spania.

AJOFM îi avertizează însă pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă în străinătate să caute cât mai multe informații despre firmele de plasare și să aibă grijă la plata comisioanelor, care nu se dau niciodată fără a primi în schimb măcar o chitanță.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.