SOCIAL 6 iunie 2019

Peste 6 milioane de lei pentru copiii orfani

de Iulia Drăghici - Taraș | 840 vizualizări

Autoritățile au accesat un nou proiect european împreună cu Fundația Sera

Consiliul Județean (CJ) Covasna, Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna și Fundația Sera din București au încheiat un nou proiect, tot european, care prevede asigurarea cheltuielilor de întreținere pentru cele trei case familiale care urmează a fi construite la Întorsura Buzăului și Târgu Secuiesc, respectiv pentru Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap din Întorsura Buzăului.

Este vorba despre proiectul „Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții prin furnizare de servicii la nivelul comunității”, în valoare totală de 6 milioane de lei, din care 2%, adică 21.000 de lei, va fi contribuția județului Covasna, asigurată prin DGASPC.

Banii vor putea fi utilizați pentru finanțarea cheltuielilor de întreținere, adică cele de personal și utilități pentru cele trei locuințe sociale ce urmează a fi construite în județ (două la Târgu Secuiesc și una la Întorsura Buzăului), respectiv pentru Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap din Întorsura Buzăului, tot cu ajutorul Fundației Sera și unde vor fi aduși copiii care în prezent sunt la Centrul de Plasament nr.6 de la Olteni, din comuna Bodoc.

„Când ne-am gândit la dezafectarea și reorganizarea Centrului de la Olteni ne-am gândit din timp la toate aspectele, la construire, la mobilare, la populare, la întreținere, cheltuieli de personal și așa mai departe. Am fost și suntem pregătiți de tot parcursul. Este vorba totuși de 45 de copii, din care o să îi împărțim: cei de etnie română la Întorsura Buzăului și cei de etnie maghiară la Târgu Secuiesc”, a declarat marți, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor .

Anterior, autoritățile covăsnene și fundația amintită au încheiat alte contracte, în valoare de 750.000 de euro, pentru construirea centrelor vizate acum de proiectul de 6 milioane de lei.

Tamás Sándor a mai precizat că aceste case vor fi date în folosință cel târziu anul viitor. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.