SOCIAL 13 septembrie 2022

Peste 42,7 de milioane de lei pentru construirea a 35 de case, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 779 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat Proiectul Tehnic (PT), care conține și modificarea devizului general, pentru obiectivul de investiții „Construire locuințe înșiruite” în cartierul rezidențial din strada Borvíz. Valoarea totală a investiției va fi de peste 42,7 milioane de lei (TVA inclus). 

„Este vorba despre 35 de locuințe cu destinația de locuințe de serviciu, care ar avea regimul de înălțime P+1, în rânduri de câte cinci, respectiv 10 case în terenul pe care îl aveam în proprietate în strada Borvíz. Valoarea totală a investiției ar fi de 42.709.190 de lei împreună cu TVA”, a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba în ședința din 25 august, când s-a votat și aprobat proiectul cu datele tehnice. 

Deocamdată, sursa de finanțare pentru acest demers este creditul de 100 de milioane de lei pe care Primăria îl va contracta pe o durată de 13 ani. 

„Investiția figurează în cadrul listei la care solicităm credit. Dacă între timp se găsește o sursă de finanțare alta decât creditul, atunci, bineînțeles, o să aplicăm. Dar deocamdată din credit vrem să facem”, a spus viceprimarul, tot la finele lunii trecute, după ședința de CL, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro. 

Documentul adoptat de autorități arată și că proiectul este unul care vine în continuarea programului „Hai Acasă!”. 

Proiectul propus are ca obiectiv principal îmbunătățirea serviciilor publice ale municipiului Sfântu Gheorghe prin construirea unor locuințe pentru tinerii ce au părăsit locurile natale și doresc să revină acasă. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe dorește să vină în sprijinul tinerilor, și în acest sens a inițiat încă din anul 2009 programul „Hai Acasă!”, în baza Legii nr. 15 din 9 ianuarie 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală. Astfel, a fost elaborat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Cartier Rezidențial Borvíz, precum și Planul Urbanistic de Detaliu. PUD „Cartier rezidențial str. Borvíz” (...) prevede amplasarea a 5 (+1) grupuri de locuințe înșiruite formate din câte 5 (10) unități locative, și amenajarea spațiului exterior. Acestea vor fi situate pe partea sudică a cartierului, în apropierea pârâului Debren”, se arată în PT-ul aprobat în ședința CL de la finele lunii august. 

Durata de realizare a investiției ar urma să fie între 12 și 24 de luni. 

Subiectul acestui demers a fost discutat în Consiliul Local Sfântu Gheorghe și în 2021, în ședința din februarie. Atunci a fost adoptat studiul de fezabilitate, când se vorbea despre o valoare totală a investiției de aproximativ 3,97 de milioane de lei, cu TVA. 

Sursă foto: studiu de fezabilitate/ februarie 2021. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.