SOCIAL 19 iulie 2022

Peste 400 de bilete de tratament balnear eliberate în județ anul acesta

de David Leonard Bularca | 1882 vizualizări

Casa Județeană de Pensii (CJP) Covasna a eliberat, de la începutul anului până în luna iulie, 406 bilete de tratament balnear. Se mai pot depune cereri până la finalul lunii noiembrie. 

„Nr. total de bilete de tratament balnear eliberate de CJP Covasna pentru perioada 01.01.2022-30.06.2022 a fost de 406 bilete. Cererile pentru bilete de tratament balnear se pot depune la CJP Covasna până la data de 30.11.2022”, au transmis, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, reprezentanții CJP. 

„În județul Covasna avem repartizate bilete de tratament în stațiunea Covasna la hotelurile Dacia, Montana și Bradu. Repartizarea biletelor de tratament se face conform punctajului pensionarului, după criteriile CNPP (n. red.: Casei Naționale de Pensii Publice), se mai arată în răspunsul primit. 

Criteriile de acordare a acestor bilete de tratament balnear sunt diverse. În primul rând, beneficiarul trebuie să fie pensionar sau asigurat al sistemului public de pensii, iar biletele se acordă individual, unul pe an. Cei care au pensii mai mici de 1.000 de lei au prioritate, se arată în Ordinul cu numărul 72 adoptat pe 10 februarie anul acesta de către CNPP. 

Casa Națională de Pensii Publice „contactează locuri la tratament balnear, la începutul fiecărui an, în limita fondurilor aprobate prin bugetul asigurărilor sociale de stat și repartizează numărul total de bilete de tratament pentru fiecare casă județeană de pensii, în funcție de numărul total de potențiali beneficiari și în funcție de valorificările din anii precedenți”, se arată pe cnpp.ro. 

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.