SOCIAL 22 decembrie 2010

Oamenii străzii nu se înghesuie la ceaiul cald gratuit

de Monica Vrânceanu | 682 vizualizări
Direcţia pentru Asistenţă Comunitară (DAC) Sfântu-Gheorghe nu va oferi constant ceai cald la Cantina Socială din oraş deoarece oamenii fără adăpost nu şi-au manifestat, în anii trecuţi, interesul pentru un asemenea porgram. Directorul DAC, Tanko Vilmos, a declarat că deocamdată nu se oferă ceai cald prin Cantina Socială deoarece nu au fost solicitări în acest sens, oamenii străzii preferând să frecventeze alte locuri, mai circulate

Direcţia pentru Asistenţă Comunitară (DAC) Sfântu-Gheorghe nu va oferi constant ceai cald la Cantina Socială din oraş deoarece oamenii fără adăpost nu şi-au manifestat, în anii trecuţi, interesul pentru un asemenea porgram. Directorul DAC, Tanko Vilmos, a declarat că deocamdată nu se oferă ceai cald prin Cantina Socială deoarece nu au fost solicitări în acest sens, oamenii străzii preferând să frecventeze alte locuri, mai circulate, ale oraşului, tocmai în ideea de a „câştiga” zilnic câte ceva.

„În anii trecuţi am oferit ceai cald prin Cantină şi nu am avut cui să-l dăm, drept pentru care acum vom da doar dacă ni se va solicita acest lucru. După logica mea, persoanele străzii din Sfântu-Gheorghe preferă să stea în zona Gării, acolo unde pot cerşi decât să vină până spre cartierul Ciucului pentru un ceai cald. Într-o oră-două cât ar dura drumul şi oprirea la Cantină, ei practic ar pierde din câştigul cerşitului, aşa că nu sunt interesaţi de ceaiul gratuit”, a explicat Tanko Vilmos.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare a Adăpostului de noapte din cartierul Ciucului, Tanko Vilmos a declarat că aici vin seară de seară peste 70 de persoane în căutarea unui pat cald, iar în condiţiile în care Adăpostul are doar 65 de locuri, acesta este permanent arhiplin.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gigi, 23 decembrie 2010
Dar la un vin fiert s-ar inghesui.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.