SOCIAL 22 decembrie 2018

Oamenii legii și-au făcut din nou timp pentru Fapte Bune

de Iulia Drăghici - Taraș | 1362 vizualizări

Polițiștii și Crăciunul

Suntem în cea mai frumoasă perioadă a anului - colinde și clopoței răsună pretutindeni, iar spiritul Crăciunului înveselește orice colț de lume. Polițiștii covăsneni au intrat și ei în această atmosferă de sărbătoare, iar săptămâna aceasta, pe lângă activitățile curente, oamenii legii și-au făcut puțin timp și pentru fapte bune.

Tradiția spune să fim mai buni, așa că polițiștii covăsneni s-au mobilizat și au dus daruri mai multor copii și familii nevoiașe din județ.

Fetițele instituționalizate de la Mănăstirea Mărcuș s-au bucurat să primească din nou vizita polițiștilor, care le-au dus în dar dulciuri, dar și alimente, produse de igienă personală și de curățenie.

Alte șapte familii cu o situație financiară precară din comuna Zagon, au fost vizitate de polițiști în prag de sărbători. Oamenii în uniformă s-au ”înarmat” cu hăinuțe, încălțăminte, alimente și dulciuri și au reușit, prin micul lor gest, să aducă un zâmbet pe chipurile celor mai puțin norocoși.

Și micuții de la Centrul de Zi din Sfântu Gheorghe, de la Case Familiale din Olteni și Întorsura Buzăului, dar și de la Centrele de Plasament din Târgu Secuiesc și Covasna au primit daruri din partea polițiștilor – dulciuri, jucării, hăinuțe și încălțăminte. Peste 280 de copii s-au bucurat să-i întâmpine pe polițiști cărora le-au recitat poezii și le-au cântat cântecele, în speranța că le vor transmite mai departe Moșului, pentru ca și la anul care vine să treacă pe la ei.

În toate cazurile, produsele s-au achiziționat din sume donate benevol de polițiști, în fiecare situație ținându-se cont de necesitățile celor mici, conform celor transmise de către persoanele care îi au în grijă.

Și pentru că nu poate exista Crăciun fără tradiționalele colinde, mai multe grupuri de colindători au trecut pragul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna în această săptămână. Rând pe rând, un grup de 40 de școlari, corul bărbătesc Voievozii Munților, colegii jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Covasna, dar și un grup de 15 copii din Zagon, au adus vestea Nașterii Domnului și i-au bucurat pe polițiști cu frumoasele cântece tradiționale, specifice acestei perioade.

În acest context, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna transmite cetățenilor urări de sănătate și sărbători liniștite alături de cei dragi.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Agent principal de poliție, TOLVAJ-MARIN NICOLETA

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.