SOCIAL 13 aprilie 2022

O clădire veche de peste 100 de ani va fi transformată în centru comunitar la Brețcu

de Diana Pantelimon | 808 vizualizări

Primăria a lansat o licitație publică pentru găsirea constructorului

Fosta Cooperativă de Consum din comuna Brețcu va fi renovată și transformată într-un centru comunitar cu scop de socializare pentru tineri, dar și pentru pensionari, ne-a spus primarul comunei. O parte a clădirii va fi destinată vânzării de produse lactate și carne.

Primăria Brețcu dorește să implementeze proiectul de investiții „Reabilitarea clădirii comerciale din Comuna Brețcu, jud. Covasna”. Acesta presupune reabilitarea fostei Cooperative și realizarea unui centru comunitar, care împreună cu piața agroalimentară, din spatele clădirii, permit organizarea diferitelor activități sociale, culturale și gastronomice pentru locuitorii din comună.

Cele 3 corpuri alipite ale clădirii nu au mai fost folosite în ultimele decenii și sunt într-o stare de degradare avansată. Ele necesită o renovare structurală și arhitecturală majoră. 

„Această clădire a fost cumpărată de la Cooperativa de Consum din Brețcu. Este o clădire veche de peste 100 de ani, dar frumoasă și impozantă, aproape de centrul comunei. Noi am cumpărat-o pentru că se afla într-o stare destul de degradată. Anul acesta am decis renovarea clădirii și avem deja proiectul pentru renovare. Dorim să avem în față un spațiu pentru socializare, pentru tineri sau pensionari și activități diverse, iar în spate vom amenaja o secțiune pentru vânzare de produse lactate sau carne. Se vor putea tăia miei, de exemplu, conform regulilor Direcției Sanitare Veterinare. 

Așteptăm ofertele firmelor de construcție și în funcție de cum avansăm cu lucrările noi sperăm să terminăm această investiție în 2-3 ani. O să începem cu fațada și apoi vom continua cu celelalte părți ale clădirii“, a declarat pentru Observatorul de Covasna - Covasna Media.ro primarul comunei, Dimény Zoltán.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la peste patru milioane de lei. 

Pentru anul în curs însă, primăria a prevăzut suma de un milion de lei. Lucrările vor fi efectuate în mai multe etape, iar etapizarea se va stabili în funcție de ofertele constructorilor. 

Potrivit SEAP, firmele se pot înscrie pentru a lua parte la licitație până la data de 27 aprilie a.c..

Erată: Dintr-o eroare umană, în știrea publicată inițial a fost atribuită o imagine care nu reflectă subiectul articolului. Între timp am rectificat greșeala și totodată le cerem scuze cititorilor pe care i-am indus în eroare.

Sursa foto: Captură foto Google maps

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.