SOCIAL 29 noiembrie 2011

Noi medici la Spitalul Judeţean

de Székely Emőke | 692 vizualizări

Este vorba de tineri care şi-au susţinut examenul de rezidenţiat luna aceasta.

Conducerea Spitalului Judeţean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe aşteaptă 12 rezidenţi care urmează să se alăture echipei de medici deja existente. Este vorba de tineri care şi-au susţinut examenul de rezidenţiat luna aceasta, iar managerul instituţiei, András-Nagy Róbert, spune că reprezentanţii spitalului au stat de vorbă cu fiecare rezident, încercând să-i convingă să vină la Sfântu Gheorghe.

Cei 12 potenţiali medici urmează să lucreze în domeniile cardiologie, chirurgie pediatrică, endocrinologie, epidemiologie, medicină de laborator, medicină internă, neurologie, oncologie medicală, pediatrie, psihiatrie şi radiologie. Faptul că rezidenţii şi-au exprimat dorinţa de a lucra la Sfântu Gheorghe nu înseamnă în mod obligatoriu că ei vor şi veni aici, în timpul anilor de rezidenţiat pot să se răzgândească, să plece în străinătate sau în alte judeţe. Rezultatul negocierilor purtate între conducerea spitalului şi rezidenţi se va vedea abia peste 5-6 ani, când se va concretiza sau nu angajarea rezidenţilor de acum. Spitalul le promite pe lângă salariu şi locuinţă de serviciu, pusă la dispoziţia tinerilor medici de către Primăria Sfântu Gheorghe.

Patru specialişti au început deja lucrul

Echipa de medici a spitalului s-a lărgit însă şi cu 4 specialişti care şi-au început deja lucrul aici. Este vorba despre un medic de chirurgie pediatrică şi unul de neurologie pediatrică, aceştia şi-au început deja activitatea, iar un pneumolog şi un diabetician vor începe să lucreze la spital în cel mai scurt timp.

„Avem în continuare nevoie de medici la urgenţă. Aceasta este o specializare foarte grea, care necesită mult timp, pentru că se lucrează în ture, medicul de urgenţă este de asemenea supus unui stres mai mare, iar salariul nu este foarte atractiv – iată câteva motive pentru care rezidenţii nu se înghesuie către medicina de urgenţă. Pe lângă asta, sunt unii cărora le place acest mod de viaţă, aşa că sperăm să avem şi noi cât de curând medici noi la urgenţă” – a declarat managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
eu, 30 noiembrie 2011
La astea oare le ajung 10-20 de lei/zi in buzunar ca sa te bage in seama?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.