SOCIAL 12 aprilie 2012

Noi medici la Chirurgie şi Oncologie

de Székely Emőke | 557 vizualizări

Cu toate că posturile în sistemul sanitar sunt blocate, s-au găsit căile legale de angajare a doi medici noi la Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. Este vorba de un medic chirurg, care va conduce Secția de Chirurgie din cadrul spitalului, și un medic oncolog, care lucrează deocamdată cu jumătate de normă.

Birta Csaba a lucrat ani buni la Spitalul Județean Brașov, unde a condus Secția de Chirurgie, așadar are în spate o experiență însemnată. El lucrează la Sfântu Gheorghe din data de 20 martie. La această secție spitalul a cumpărat un nou aparat laparoscopic, care va fi de ajutor în cazul unor intervenții chirurgicale.

Medicul care lucra la oncologia din Sfântu Gheorghe a plecat, iar în locul lui a venit cu jumătate de normă dr. Cristina Taflan. Deocamdată programul medicului este doar după masa, ea lucrând atât la spital, cât și la policlinică. Managerul spitalului, András Nagy Róbert, a declarat că medicul are și competențe în radioterapie, lucru ce îi va ajuta pe bolnavii de cancer din Sfântu Gheorghe. Până acum acești bolnavi au fost nevoiți să se deplaseze la Brașov pentru a li se prescrie tratamentul cu radioterapie, însă acum acest lucru va fi posibil și la Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.